Senatorul Mircea Cinteza a demisionat din conducerea PNL. El era membru supleant in Biroul Permanent Central. Cinteza acuza politica dusa in acest moment de conducerea partidului si sustine ca este un adept al platformei Stolojan-Stoica. Chiar daca nu a demisionat si din partid, Cinteza se astepta sa fie exclus, asa cum au fost Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Cristian Boureanu si Raluca Turcan. Mai mult, spune el, nu vrea sa se inscrie in alt partid.

"Mi s-a parut firesc daca am aderat la noua platforma sa-mi dau demisia din conducerea PNL pentru ca in acest moment, adoptand o alta viziune decat conducerea PNL nu mai pot sa conduc. Din partid nu ar trebui sa se puna problema sa plec pentru ca orice membru de partid are dreptul sa gandeasca altfel decat conducerea.

In statutul PNL este o prevedere care spune ca nici ca membru simplu nu ai voie sa ai alta viziune decat documentele adoptate. Daca statutul se va aplica intocmai, probabil ca voi fiu dat afara din partid. Dar eu nu vreau acest lucru pentru ca nu vreau sa ma anscriu an alt partid", a precizat Cinteza. In urma cu trei zile deputatii Dan Horatiu Buzatu, Ioan Ghise si Claudius Zaharia au anuntat ca sustin platforma politica liberala a lui Theodor Stolojan, pe care o considera punctul de plecare pentru formarea polului de centru-dreapta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.