Basescu nu prea mai are cu cine face alegeri anticipate, intrucit PSD si partidele aliate la guvernare nu le doresc.

AtIt PNL, cit si UDMR s-au declarat public impotriva ideii presedintelui de a organiza alegeri anticipate in 2005. Liberalul Cristian David, ministru delegat pentru controlul implementarii programelor cu finantare internationala, a declarat ca "nu ne putem permite alegeri anticipate anul acesta". "Am putea face o evaluare a consecintelor pe care alegerile anticipate le-ar avea pe traseul aderarii. Pina la sfirsitul lunii octombrie trebuie sa pregatim tabelele de monitorizare pentru elaborarea raportului de tara. Orice perturbare a acestei activitati din punct de vedere politic nu este bine venita pentru procesul aderarii", a precizat ministrul.

Si Ludovic Orban, presedintele PNL Bucuresti si membru in conducerea centrala a partidului, s-a declarat impotriva anticipatelor, "indiferent cine ar formula aceasta propunere". Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ca s-ar putea gindi la alegeri anticipate "dupa intrarea noastra in UE - in ianuarie 2007, sper". "Mai repede nu prea vad de ce, dar daca altii propun acest lucru, dupa 25 aprilie vom discuta pe aceasta tema. Pina atunci, nu sint dispus sa discut", a afirmat Marko, facind referire la data semnarii acordului de aderare la UE.

Basescu nu pare sa aiba un interlocutor pentru dialogul despre anticipate, intrucit si PUR a declarat ca prefera alegeri la termen. Fara acceptul partenerilor din Guvern si fara votul aliatilor in Parlament, Basescu nu are cum sa creeze o situatie care sa duca la alegeri anticipate si, pe de alta parte, a declarat ca exclude posibilitatea de a determina o criza prin retragerea ministrilor PD din Executiv.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.