Presedintele Partidului Romania Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca ideea constituirii unui grup al partidelor nationaliste in Parlamentul European s-a nascut, la Bucuresti, in noiembrie 1997, cand Jean-Marie Le Pen, liderul partidului francez de extrema-dreapta, Frontul National din Franta, a participat la un congres al PRM.

"Aceasta familie politica europeana a fost pusa la cale de mine si Le Pen/.../Am ajuns la concluzia ca trebuie sa infiintam EuroNat - Europa Natiunilor. In urma cu trei saptamani, el mi-a scris si m-a informat despre ce intentioneaza sa faca", a spus C.V. Tudor.

Cu toate acestea, liderul PRM a afirmat ca, inainte sa ia o decizie in privinta aderarii la grupul partidelor nationaliste, trebuie sa consulte Biroul Politic al partidului."Este momentul ca fiecare partid sa recunoasca ce grupa de sange are. De ce sa spun ca sunt liberal sau altceva? Eu sunt nationalist! Trebuie sa cer voie de la cineva?", a subliniat Vadim Tudor.El a spus ca nu-i pasa ce etichete i se pun lui Le Pen (referitor la faptul ca acesta este catalogat ca fiind de extrema dreapta - n.r.) adaugand, "ce etichete i se pun lui, mi se pun si mie, insa important este ce crede electoratul".

"Stiu ce riscuri isi asuma cei care fac asemenea manifestari in Europa", a afirmat el referitor la demersul privind constituirea acestui grup in PE.Presedintele PRM a afirmat ca nu va participa personal la negocierile anuntate de liderul nationalist francez, insarcinandu-l cu dialogul pe senatorul Eugen Mihaescu.El a spus ca partidului sau i se va face, oricum, o "curte nebuna" pentru voturile pe care le va avea in Parlamentul European.

"Eu am sa candidez in fruntea listei, ca sa o trag dupa mine.Voi candida in fruntea acesteia si va asigur ca, din 33 sau 35 de locuri care revin Romaniei, PRM va avea cel putin 7 europarlamentari, poate chiar 10. Va spun de acum ca nu o sa ma duc la Bruxelles, o sa raman in tara, pentru ca am treburi mai importante, dar vor fi acolo oamenii nostri si va fi nevoie de voturile lor", a mai spus liderul PRM.

Conform site-ului EUobserver.com, Frontul National din Franta, condus de Jean-Marie Le Pen, citat, vineri, de presa de la Bucuresti, incearca sa aduca la masa negocierilor toate partidele reprezentate in Legislativul de la Bruxelles care au in comun restrictionarea dura a imigratiei, accentul pe valorile traditionale iudeo-crestine ale Europei si opozitia fata de aderarea Turciei la Uniunea Europeana.Potrivit sursei mentionate, primele negocieri initiate de Frontul National din Franta au avut deja loc, la Viena, iar pentru 10-12 noiembrie Le Pen ar urma sa convoace o noua adunare la Paris.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.