Presedintele PSD, Mircea Geoana, planuieste sa readuca partidului puterea pierduta la ultimele alegeri. De anul viitor, principalul partid din opozitie se va pregati pentru alegerile locale din 2008, pentru inlocuirea presedintelui Traian Basescu si a guvernului Tariceanu.

Liderul social-democrat, Mircea Geoana, a tinut un discurs mobilizator in fata alesilor locali ai partidului, reuniti vineri la Bucuresti. Geoana a transmis "poporului pesedist" ca, dupa aderarea Romaniei la UE, PSD va detrona guvernarea portocalie.

"PSD isi reia drumul natural catre guvernare. Lupta noastra de a da afara de la guvernare acest guvern nelegitim trebuie sa inceapa inca de astazi.

Nimeni nu se joaca cu PSD-ul, suntem prea putenici si prea uniti pentru ca cineva sa ne distruga", le-a spus Geoana pesedistilor, amintindu-le ca "jumatate din calvarul pe care ni l-au pregatit Traian Basescu si Alianta DA a trecut, iar acum intram in cea de-a doua parte a ciclului electoral".

Amenintari

Flatandu-i cu apelative de genul "profesionistii stangii", Mircea Geoana le-a promis alesilor locali ai partidului ca "vom veni cu o oferta pentru comunitatile locale, ne mobilizam si vom castiga fiecare rand de alegeri de acum pana in 2009, pana scapam si de Traian Basescu de la Cotroceni".

Seful pesedist nu a uitat sa arunce si amenintari la adresa reprezentantilor puterii, cei care, potrivit lui, i-ar "haitui" pe pesedisti. "Cei aflati vremelnic la putere nu trebuie sa uite ca PSD are memoria lunga!", a avertizat Geoana, care a incercat sa le ridice moralul alesilor locali ai partidului.

"Daca cineva si-a inchipuit vreo clipa ca PSD-ul poate fi ingenuncheat, daca cineva si-a inchipuit vreo clipa ca PSD-ul poate fi timorat, daca cineva si-a inchipuit vreo clipa ca PSD-ul poate fi inlocuit, ca principal partid al Romaniei, de tot soiul de partidulete, de tot soiul de impostori, de tot soiul de partide care isi schimba ideologia de la stanga la dreapta cum schimba lenjeria de dama, se insala", a declarat presedintele PSD.

"Maimutoii de la guvernare"

Un adevarat spectacol lingvistic a dat, ieri, in fata alesilor social-democrati primarul PSD de la sectorul 5, Marian Vanghelie. "Maimutoii" de la guvernare, "niste prosti care nu stiu nici sa fure",sunt doar cateva dintre caracterizarile facute de Vanghelie celor de la putere. "Acesti prosti, prosti, prosti care sunt acum, in momentul de fata, la conducere nu stiu nici sa fure, nu stiu nici sa conduca. Se bat intre ei, sunt buimaciti si habar n-au ce sa faca, dar stiu un lucru - sunt uniti, stimati colegi, sunt uniti. Cei doi maimutoi, cum le spun eu... Tariceanu si cu celalalt chelios, nu stiu cum il cheama... Bogdan Olteanu, sunt uniti... doi, patru, sase, nu sunt mai multi, dar stiu foarte bine ce au de facut. Noi suntem o putere si nu stim sa ne coordonam", a declarat Vanghelie.

Indemnul lui Rus

"Domnule presedinte, e o vorba din zona folclorica: orice voda rabda ce rabda, dar apoi ii cheama la el pe boieri si, cum zice cronicarul, ii loveste cu buzduganul peste falci". Acesta este indemnul vicelui PSD Ioan Rus catre seful sau de partid, Mircea Geoana. Cunoscut drept liderul grupului de la Cluj, Rus a criticat atacurile interne dintre liderii partidului.

"Am invatat sa nu ma mai deranjeze foarte tare spusele unor colegi. Conflictele pe care le propaga ei afecteaza atmosfera partidului, imaginea noastra publica. Ar trebui sa stie de la noi ca degeaba sunt atenti doar la ambitiile personale si aud doar voci din urechea interna: ", a spus vicepresedintele PSD. Rus s-a declarat total impotriva aliantelor preelectorale, PSD-ul fiind, in opinia sa, "in razboi" cu actuala guvernare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.