Deputatul PSD de Cluj Vasile Puscas considera ca proiectul de buget pe anul 2007 este o formula "aproape comunista" de venituri si cheltuieli, si nu un buget multianual, bazat pe programe si proiecte, asa cum sunt bugetele in Uniunea Europeana (UE), transmite corespondentul ROMPRES.

"Trebuie sa tinem minte ca este un buget al unui stat care de la 1 ianuarie 2007 va fi in UE. Din acest punct de vedere insa, este un proiect facut pe iluzii. De exemplu, sunt introdusi bani la venituri, care ar absorbi 55% din cifra totala. Dar nu e bine din punct de vedere al constructiei, pentru ca, in 2007, banii care vor veni de la UE nu vor intra la buget, ci se vor duce direct la beneficiari. Aceasta constructie pune in buzunarul statului acesti bani, care sunt bani ai beneficiarilor" - a precizat Puscas, vineri, intr-o conferinta de presa.

Deputatul a mai fost de parere ca proiectul de buget al guvernului nu prezinta nici o strategie postaderare, nu contine prioritati, ceea ce, in opinia sa, arata ca este un buget "antieuropean".

"De asemenea, din punctul de vedere al pregatirii restantelor in aderare si din punctul de vedere al aderarii la politicile europene nu se regaseste nimic. Nici pe sectorial, pe politici industriale, nu sunt programe, proiecte prioritare care sa ne arate unde merge Romania, cum doreste sa devina competitiva si alte asemenea" - a mai spus fostul negociator -sef al tarii cu UE.

El a apreciat ca bugetul pe 2007 este bazat pe iluzii, si nu pe realitati, ceea ce duce la concluzia ca vom avea in continuare o suita de rectificari, care vor deschide calea arbitrariului, a clientelei politice, a abuzurilor, lucruri care vor fi prielnice izbucnirii unei crize a sistemului financiar si social.

Mentionam ca si reprezentantii PRM au anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca vor depune un amendament la Legea bugetului, propunand alocarea sumei necesare organizarii alegerilor pentru Parlamentul European. In opinia senatorului PRM Gheorghe Funar, suma de care este nevoie in organizarea alegerilor pentru Parlamentul European este similara celei cheltuite pentru alegerile precedente, situata in jurul a 400 miliarde lei vechi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.