Alesii locali ai PSD vor sa dea in judecata ministerele si agentiile guvernamentale care au redus din fondurile ce ar fi trebuit sa revina Consiliilor Judetene.

O hotarare clara va fi luata astazi la reuniunea de la Bucuresti a 700 de primari de orase si presedinti si vicepresedinti de Consilii Judetene social-democrati. Liviu Dragnea, presedintele Uniunii Consiliilor Judetene, sustine ca autoritatile centrale amana descentralizarea pentru ca fondurile alocate judetelor sa fie directionate in zonele ale caror presedinti de CJ apartin partidelor de guvernamant.

Dragnea sustine ca, din 3.600 de miliarde de lei pe care Executivul urma sa le dea judetelor, 78% au ajuns la cele in care Alianta PNL-PD detinea functia de presedinte al Consiliului Judetean. Redirijarea sumelor s-ar fi facut prin ocolirea legislatiei in vigoare, prin hotarari ale unor ministere. Dragnea a amenintat ca, daca Parchetul nu se va autosesiza in cazul acestor deturnari de fonduri, va face plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva semnatarilor acestor hotarari.

Pesedistul a reprosat guvernarii ca "vorbeste foarte mult si foarte frumos despre descentralizare, dar nu o pune in practica" din cauza intereselor electorale. Reuniunea alesilor locali social-democrati va lua in discutie si strategia Guvernului pentru folosirea banilor veniti de la Uniunea Europeana. Conform evaluarilor preliminare ale PSD, autoritatile centrale sunt nepregatite pentru gestionarea acestora deoarece nu au fost create mecanismele necesare unei utilizari adecvate a fondurilor.

Dragnea este nemultumit de faptul ca strategia Guvernului este excesiv de centralista, deoarece doar 10% din fonduri vor fi alocate autoritatilor locale, restul fiind gestionate de ministere. "Singurul interes al guvernantilor este controlul complet al banilor, care vor fi directionati, probabil, catre grupurile de interese", a conchis pesedistul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.