Targul politic parafat marti de premierul Calin Popescu Tariceanu si presedintele Traian Basescu i-a iritat pe multi lideri liberali, unii dintre ei fiind pusi in jenanta situatie de a afla din presa despre schimbul MApN-comisar european.
Apostrofat de cativa membri ai Biroului Permanent Central, miercuri seara, intr-o intalnire la Palatul Victoria, Tariceanu a fost nevoit sa argumenteze pe larg mutarea si a incercat sa-i asigure pe nemultumiti ca decizia, luata dupa consultari serioase cu partenerii europeni, va fi in folosul partidului. Supararea unora dintre liderii formatiunii a iesit la suprafata, ieri, cand liderul grupului PNL din Camera l-a criticat public pe premier pentru trocul facut cu seful statului.

Antonescu s-a declarat dezamagit de decizia premierului de a ceda presiunilor sefului statului si a criticat modul in care acesta a actionat inca de la declansarea crizei de la Ministerul Apararii. seful deputatilor PNL a aratat ca primul-ministru ar fi trebuit sa stabileasca un comisar european imediat cum s-a deschis subiectul respectiv si sa trimita propunerea la Bruxelles fara sa astepte vreo miscare a presedintelui. In viziunea lui Antonescu, Tariceanu ar mai fi trebuit sa-i ceara personal sefului statului repunerea in functie a ministrului apararii, chiar dupa decizia de neincepere a urmaririi penale data de Parchetul Militar si sa nu accepte in ruptul capului suprapunerea acestei probleme cu cea a desemnarii comisarului european.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.