PC a intrat intr-o guvernare contra firii si, in cazul in care partenerii de coalitie nu vor sprijini initiativele legislative ale conservatorilor, vom iesi de la guvernare la 1 ianuarie 2007, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele partidului, Dan Voiculescu.

El a reafirmat ca PC se afla la guvernare si nu la putere. "Nu mai avem mult, la data de 1 ianuarie vom iesi din aceasta guvernare, ne-am facut datoria sa ajutam Romania sa intre in Uniunea Europeana.

Fara participarea noastra la actuala guvernare, Romania nu era guvernabila in ianuarie 2005. La solicitarea expresa a presedintelui Traian Basescu, am intrat intr-un guvern contra firii, am rezistat eroic in acest guvern si ne bucuram ca nu mai avem mult pana cand vom intra in opozitie", a afirmat Voiculescu. Liderul conservatorilor a mentionat ca PC, indiferent daca va fi la putere sau in opozitie, nu va fi niciodata de acord sa negocieze drepturi precum integritatea teritoriala a Romaniei.

"Daca un vicepremier al Guvernului Romaniei se exprima public pentru o independenta teritoriala, il vom sanctiona indiferent cum il cheama, de la ce partid este si daca PC este sau nu la putere", a spus el. In acest context, Voiculescu a reamintit decizia Consiliului National al partidului sau, din luna iunie, potrivit careia s-a acordat un termen partenerilor de coalitie, "de a respecta unele cereri ale PC" care se refereau, in principal, la initiative parlamentare.

"In mod natural, am dorit sa avem sprijinul partenerilor din coalitie. Daca partenerii din coalitie nu ne vor da sprijin pana la finele anului, PC va iesi de la guvernare", a precizat liderul PC. El a reamintit ca premierul Calin Popescu-Tariceanu se bucura, in continuare, de increderea formatiunii pe care o conduce. "Cand Biroul Politic al PC va lua alta decizie, va voi comunica", a spus Dan Voiculescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.