Presedintele organizatiei PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, vrea sa-l readuca in centru atentiei pe Ion Iliescu, sustinand necesitatea readucerii “integrale” a lui Iliescu “intr-o functie generala in PSD”.

"Este nevoie de Ion Iliescu, chiar daca acesta spune clar ca nu mai doreste functii executive. Continui sa cred ca una dintre cele mai mari greseli, indepartarea lui Ion Iliescu, a produs o stare de confuzie si nesiguranta in partid", a declarat luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate, liderul PSD Bucuresti.

Totusi, Oprescu nu exclude sa se retraga din functia pe care o ocupa in PSD, in cazul in care se va continua "sa se traga frana de mana", pe motiv ca nu poate schimba anumite "cutume". "Dar nu voi pleca asa cum au plecat altii, acoperiti de rusine, cu jocurile facute in spate, cu tot felul de idei, doar pentru a semana neincrederea. In fiecare zi apare un zvon, in fiecare zi trebuie sa fie tulburare. Norocul este ca exista intr-adevar comunicare. Eu nu am spaime de jocuri", a precizat Oprescu.

Potrivit acestuia, este foarte importanta concretizarea dorintei membrilor de partid pentru ca altfel "nu poti face nimic". "Dictezi de la centru o serie intreaga de lucruri si, in conditiile ipotetice ale unei autonomii pentru organizatii, de abia atunci iti dai seama de dimensiunea increderii pe care oamenii o au in tine", a spus el.

"Am eu figura de om care sa stea cineva in spatele lui?!"
In opinia lui Oprescu, "zvonurile" privind existenta unui "plan" de a candida la sefia PSD in spatele caruia s-ar afla fostul lider al partidului, Adrian Nastase, reprezinta "unul dintre jocurile ce au drept scop lipirea celor doua imagini".

"Pe undeva, m-au si suparat aceste zvonuri. Am eu figura de om care sa stea cineva in spatele lui? M-ar putea scoate Nastase la geam o data la trei saptamani, ca sa iau pensie si apoi sa ma bage in casa?", s-a intrebat retoric Oprescu, sustinand ca lucrurile acestea sunt facute pentru a risipi "si doza de incredere pe care o are un competitor impotriva altui competitor". Totusi, liderul PSD Bucuresti considera ca in acest caz nu este vorba despre o discreditare, "dar ca timpul nu este trecut".

"Mie nu mi-a bagat nimeni pumnul in gura..."

In acest context, Oprescu a precizat ca nu a alergat niciodata dupa functii, ci a primit doar responsabilitati de care a cautat sa se achite cat mai bine. "Nu am alergat in viata mea dupa functii, am primit responsabilitati de care am cautat sa ma achit foarte bine", a spus el, reamintind ca nu a anuntat niciodata oficial ca va candida la presedintia PSD.

"Mie nu mi-a bagat nimeni pumnul in gura, iar unii care au incercat sa o faca au ramas fara pumn. Eu nu ma joc cu lucrurile acestea. Niciodata nu am facut aceasta afirmatie (privind candidatura), spunand ca organizatia de Bucuresti ma sustine, pentru ca eu nu am discutat cu oamenii acestia", a spus Sorin Oprescu. Inainte de sedinta de vinerea trecuta, el a marturisit ca a avut o discutie cu presedintele executiv al PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, pe care l-a intrebat punctual daca vrea sa candideze in locul lui.

"L-am intrebat transant daca vrea sa ajunga presedinte de Bucuresti in locul meu si a raspuns ca nici vorba de asa ceva. Daca nu este vorba de asa ceva, hai sa ne lamurim, pentru ca poti avea o serie intreaga de pareri. Din respect pentru colegii mei, am explicat acest lucru, pentru ca nu se poate sa doresti sa reformezi o organizatie si s-o faci singur, ci numai cu oamenii de buna credinta, cu cei alesi. Cu ei lucrez", a afirmat social-democratul, mentionand insa ca o competitie in PSD face parte din democratie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.