Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a precizat ca nu a sponsorizat Partidul Social Democrat (PSD), ci pe candidatul acestuia la Primaria Capitalei, Mircea Geoana, considerand ca poate fi un primar mai bun decat Traian Basescu.

"Geoana mi se parea in acel moment un intelectual, un om pregatit pentru managementul unui mare oras", a spus, la Realitatea Tv, Patriciu.

El a amintit ca a sponsorizat si campania lui Adriean Videanu pentru Primaria Capitalei, "in aceeasi masura". "Asa se manifesta responsabilitatea sociala a unei corporatii (n.r. - Rompetrol). Cand o sa invatam ca asta este normalitatea unei democratii atunci nu o sa mai consideram astfel de gesturi ca fiind iesite din comun", a sustinut Patriciu.

El a spus ca ia in calcul, in mod categoric, ca pe viitor sa sponsorizeze din nou PSD, negand ca ar fi la curent cu intentia PNL de a-l exclude din randurile sale daca ar exista o astfel de "recidiva".

"Daca asa considera ei ca trebuie sa faca, asa trebuie sa faca. As mai sponsoriza PSD daca mi s-ar cere. Mi se pare normal", a subliniat Patriciu. El a spus ca ar sponsoriza si candidati ai Partidului Democrat daca i s-ar cere si daca ar considera ca are motive sa o faca.
Patriciu considera ca Romania trebuie sa aiba un guvern puternic, coerent, bazat pe o larga majoritate parlamentara, care, in opinia sa, nu se poate realiza fara intelegerea grupurilor importante din legislativ - PNL, PSD si PD.

"Eu astazi cred ca ar fi interesul nostru, al tuturor, ca Romania sa aiba un guvern puternic, coerent, bazat pe larga majoritate parlamentara, care nu se poate realiza fara intelegerea unor grupuri importante din parlament. Si acestea sunt doar trei: PNL, PSD si PD", a declarat, luni seara, la Realitatea Tv, omul de afaceri liberal.

In opinia lui Patriciu, un guvern de larga coalitie nu este posibil, deoarece "oamenii se cearta in continuare". "Astazi avem nevoie de o coalitie foarte larga pentru a trece peste momentele dificile ale integrarii europene", a afirmat liberalul.El s-a referit la o coalitie PNL-PSD sau PSD-PD, pentru aceasta ultima varianta existand, in opinia sa, "toate semnele".

". Intrebat ce va face PNL daca, intr-o zi, PD ar decide sa se retraga de la guvernare, Patriciu a raspuns ca liberalii trebuie sa continue, incercand sa gaseasca majoritatea parlamentara care sa-i sustina, chiar si alaturi de PSD.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.