Comisarul european nominalizat de premierul Calin Popescu Tariceanu este senatorul PNL Varujan Vosganian, au declarat pentru Adevarul surse din guvern si de la Bruxelles.

Decizia Bucurestiului, asupra careia presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a fost deja instiintat, va fi facuta publica cel mai probabil abia maine, sustin aceleasi surse. Desi premierul Calin Popescu Tariceanu asigurase ca, pana pe 20 octombrie, va oficializa numele candidatului roman la CE, anuntul numelui intarzie, din cauza presiunilor facute in continuare de Cotroceni pentru candidatul CE sustinut de presedintele Traian Basescu, si anume Mihai Razvan Ungureanu.

Varujan Vosganian, senator liberal, initial prost cotat pe lista candidatilor romani pentru functia in Executivul de la Bruxelles, este membru al delegatiei romane in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE), unde face parte din comisia pentru Afaceri politice si din cea pentru Afaceri Economice si dezvoltare. In afara experientei acumulate la Bruxelles, Vosganian se califica pentru un eventual portofoliu de comisar pentru minoritati, una din propunerile vehiculate in cercurile diplomatice de la Bruxelles, in cazul Romaniei.

Potrivit declaratiei sale de avere, senatorul liberal nu are venituri suplimentare fata de cea in urma activitatii de parlamentar. Vosganian le este cunoscut romanilor si pentru aparitiile televizate unde, recent, a povestit ca a mostenit de la parintii sai darul ghicitului in palma si in cafea. El sustine ca talentul sau de chiromant este marcat in palma printr-o cruce. Dupa ce prezicerea facuta unei colege, ca va avea un accident de masina daca va pleca in calatorie, s-a implinit, Vosganian si-a jurat sa nu mai ghiceasca in cafea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.