Presedintele PD, Emil Boc, s-a dus sa bea un ceai cu studentii democrati, de dragul tinerilor din partid, dar si vizibil incantat de atentia care i s-a oferit, prin prezenta camerelor de luat vederi si a blitzurilor de prin ceainarie.

"Randevu"-ul dintre studentii democrati si presedintele PD a fost mai protocolar decat intalnirile la restaurant ale fostului lider al formatiunii, ajuns acum sef de stat, Traian Basescu. Dar Boc s-a asezat confortabil intr-un scaun, pozitionat in asa fel incat sa il vada toata lumea, si-a turnat in cescuta un "ceai cu aroma democrata", a glumit, cum ca n-ar vrea sa bea ceai cu gust de PSD, si le-a raspuns la intrebari invataceilor intr-ale politicii.

Curiozitatile studentilor din PD s-au nimerit, culmea, exact pe placul liderului formatiunii, care a ales sa raspunda prin discursuri cu iz de campanie electorala. "Cum de ati ajuns presedinte de partid intr-un timp atat de scurt? Va avantaja integrarea in Uniunea Europeana tinerii? Pentru ce militam noi, ca partid? Ce v-a determinat sa intrati in politica? Se dau mai usor diplomele acum decat inainte? Cam acestea au fost nelinistile studentilor democrati, pe care Boc i-a lamurit cu sfaturi oferite in calitate de profesor, dar si ca om politic realizat. "Eu am pornit de jos, de la functia de primar!", a povestit cu toata seriozitatea Boc, lansandu-se apoi in descrieri ale "inceputului" sau ca politician.

Cu balotul de paie-n spate

Boc a povestit despre anii lui din tinerete, fapt ce a parut sa-i fi incantat peste masura pe studentii pedisti, care l-au ascultat cu sufletul la gura. Actualul lider al PD a marturisit ca "a picat" admiterea la facultate cu doar o sutime si, ca sa scape de armata, a lucrat un an la C.A.P., unde a carat baloturi de paie.

Boc a sustinut ca nu l-a deranjat niciodata munca fizica, mai ales ca, pe cand avea 7 ani, parintii lui il delegasera sa aiba grija de cele 11 gaste ale familiei. Dar asa cum a scapat de gaste, mergand la scoala - unde "a facut legea", avand avantajul ca avea o minge de fotbal, "cum putini aveau", Boc a scapat si de C.A.P. si a intrat la facultate, la Cluj. "Era o adevarata activitate conspirativa sa organizezi un chef sau sa ramai peste noapte intr-o camera de fete", a povestit Boc despre anii de studentie, cand se dadea erou in fata fetelor si sarea de la etajul unu al caminului ca sa nu il prinda razia. Asta, cand nu era ocupat cu formatia de teatru in care era membru.

Admiratorul lui Basescu

Pe alocuri, discursul lui Boc a fost presarat cu trimiteri la "cel care a dus PD pe culmi", presedintele Traian Basescu. La inceput timid, actualul lider democrat l-a mentionat pe predecesorul sau la sefia formatiunii, dand ca exemplu "testul stalpului" despre care si Basescu vorbea ca fiind modalitatea cea mai simpla de a verifica daca "tragi la public".

Apoi, un student pedist i-a ridicat mingea la fileu presedintelui formatiunii - l-a intrebat ce admira la Basescu. Iar Boc a fost mandru sa recunoasca faptul ca ar vrea sa aiba un discurs atat de concis ca cel al sefului statului si sa dea dovada de fermitatea acestuia. "Cred ca avem ce invata de la presedintele Traian Basescu", le-a transmis Boc studentilor pedisti.

"Oricare am fi fost presedinte PD - eu, Blaga (Vasile Blaga, secretar general al PD - n.r.) sau Videanu (Adriean Videanu, presedinte executiv al PD - n.r.) - nu ne putem apropia de legitimitatea unui om care a dus PD la putere si care a ajuns presedinte", s-a aplecat Boc in fata lui Basescu. Admiratia recunoscuta a liderului Boc fata de seful statului i-a trezit un zambet fiicei acestuia, Elena Basescu, prezenta si ea la "randevu"-ul studentilor democrati. Insa, fiica cea mica a presedintelui a sorbit cuminte din "ceaiul democrat", alaturi de la fel de democrata Monica Iacob Ridzi, care si-a tot notat idei desprinse din discursul lui Boc. La final, toti au facut poze de grup, ca studentii pedisti sa aiba ce pastra ca amintire.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.