Liberalii ar da la schimb Ministerul Apararii pe cel care ar urma sa ia locul Integrarii, apartinind PD, dupa 1 ianuarie 2007.

Dupa functia de comisar european, liberalii si democratii trebuie sa convina asupra unui nou portofoliu legat de aderarea la UE. De la 1 ianuarie 2007, Ministerul Integrarii Europene implicat direct in negocierile tehnice cu Comisia Europeana se va desfiinta. In locul lui va lua fiinta Ministerul Dezvoltarii Regionale, cu rol de gestionare a fondurilor UE destinate regiunilor de dezvoltare. Romania va dispune, in perioada 2007-2009, de aproximativ 9 miliarde de euro, sume care vor fi alocate tarii noastre prin Tratatul de aderare.

PNL ar negocia cu PD

Liberalii nu sint convinsi ca ministrul PD Anca Boagiu va deveni automat ministrul Dezvoltarii. Incertitudinea provine si ca urmare a situatiei confuze de la Ministerul Apararii, iar PNL vede aici o posibila negociere cu PD. In functie de cum se rezolva aceasta problema, daca Atanasiu va reveni la minister sau nu, atunci liberalii vor decide ce sa faca. "Fara indoiala ca inlocuirea unui minister cu altul, succesiunea dintre Ministerul Integrarii si cel al Devoltarii Regionale ar fi de natura sa revina tot PD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.