Platforma liberala lansata de Theodor Stolojan si Valeriu Stoica le da ocazia liberalilor din teritoriu sa se faca remarcati. Cei nemultumiti de conducerea centrala au inceput sa formeze grupuri de initiativa pentru sustinerea platformei liberale lansate de Theodor Stolojan si Valeriu Stoica.

Astfel de grupuri au fost anuntate pana acum in Covasna, Tulcea, Prahova, Bacau si Arad. Motivele invocate de protestatari sunt extrase din platforma Stolojan-Stoica: relansarea PNL, eliminarea "politicii de gasti" de la centru, necesitatea formarii unui pol politic puternic de centru-dreapta. La centru, Biroul Permanent a hotarat ca membrii PNL care se alatura initiativei celor doi fosti presedinti ai formatiunii vor fi, la randul lor, exclusi.

Cinci liberali au anuntat, ieri, constituirea grupului de initiativa din judetul Covasna pentru sustinerea platformei liberale lansate de Theodor Stolojan. Printre motivele invocate de cei cinci au fost acelea ca "sunt convinsi ca platforma liberala va relansa PNL", dar si ca "formarea unui pol politic puternic de centru-dreapta este o necesitate imperioasa".

Presedintele PNL Sfantu Gheorghe a sustinut ca initiativa lui Stolojan si Stoica este necesara pentru a termina cu "politica de gasca" si pentru a stopa acordarea automata a "sprijinului" pentru toate initiativele conducerii centrale a PNL, fara a fi analizat un eventual impact asupra comunitatii locale. Divergentele dintre conducerea centrala si cea din filiala Covasna sunt binecunoscute. Imediat dupa alegeri, presedintele filialei, Ioan Balan, a demisionat, dupa ce nu a putut fi de acord cu numirea unui prefect din afara Aliantei D.A. PNL-PD.

Printre membrii grupului de la Bacau se afla vicepresedintele filialei si doi membri ai Biroului Permanent. Acestia i-au cerut lui Stolojan sa programeze "cat mai urgent" o dezbatere a platformei cu membri si simpatizanti PNL din judetul Bacau sau o dezbatere regionala, organizata la Bacau. Pana acum, pentru sustinerea platformei liberale, s-a mai format un grup de initiativa la Arad, condus de fostul presedinte al PNL Arad, Sever Jurca.

Ca si la Covasna, grupul din filiala Prahova cuprinde tot cinci membri. Initiatorul este fostul vicepresedinte al PNL Prahova din perioada 2002-2003, Crina Moscovici. Cei cinci sustin ca au fost contactati si de alti aproximativ 120 de membri ai organizatiei, care sustin initiativa lui Stolojan.

Ei doresc organizarea unui congres al PNL, pentru modificarea statutului, pe care-l considera "jalnic" si "total nedemocratic", propunand reorganizarea partidului dupa modelul din perioada 2002-2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.