Primul sondaj de opinie realizat dupa anuntul Comisiei Europene privind integrarea Romaniei in UE releva o crestere a increderii populatiei in actuala Putere.

Conform sondajului INSOMAR realizat intre 12 si 17 octombrie, nivelul de satisfactie a romanilor fata de activitatea Guvernului (36%), a premierului (35%) si a presedintelui (62%) a crescut, comparativ cu luna septembrie, cu cinci, patru, respectiv trei procente. Cresteri chiar mai importante au inregistrat, la capitolul "apreciere a activitatii", si mare parte dintre ministrii Cabinetului Tariceanu.

In top se mentine Mihai Razvan Ungureanu cu 42%, in crestere cu 5 procente, Vasile Blaga, cu 39% (plus 6 procente fata de iulie-august) si Anca Boagiu, care cistiga 9 procente (37%), trecind in fata Monicai Macovei (33%). O evolutie buna a avut si ministrul Berceanu, care atinge 28 de procente, cu cinci mai mult decit in iulie-august. De altfel, toate aceste cresteri se inscriu pe un trend ascendent care incepe de pe la mijlocul acestui an.

Becali, in usor declin

In privinta intentiilor de vot, Alianta D.A. creste de la 44 la 46 procente, iar PSD de la 22 la 23. Toate celelalte partide fie stagneaza, fie scad usor, PRM de la 13 la 12%, UDMR de la 6 la 5% si PNG tot de la 6 la 5%. Gigi Becali, liderul PNG, scade si el la "incredere" cu doua procente, de la 38 la 36%, raminind totusi pe primul loc printre politicienii din Opozitie. Urmeaza Mircea Geoana, cu 34%, C.V. Tudor si Ion Iliescu, cu cite 24%. Adrian Nastase stagneaza la 18-19 procente incredere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.