Gigi Becali si Vadim Tudor apar pe lista populistilor europeni, linga Viktor Orban si alti extremisti din tarile vecine, intr-o analiza a „Le Monde“.

Puseuri populiste la Sofia, nationalisti la guvernare la Varsovia si la Bratislava. "Oare a reinviat amenintarea populista in spatele vechii Cortine de Fier?", intreaba cotidianul "Le Monde", facind inventarul fortelor politice extremiste din fostele tari comuniste.

Becali, Vadim si Europa

La Bucuresti, Gigi Becali este o "caricatura" care urca mereu in sondaje, incepe "Le Monde" analiza populismului romanesc. Miliardar, cu o avere ale carei origini au ramas neclare, Becali isi cistiga popularitatea datorita aparitiilor sale mediatice. Procentele sale electorale sint rezultatul infierarii dusmanilor din exterior, precum NATO, UE sau FMI, dar si al atacarii celor din interior, in special minoritatea maghiara si cea a romilor. Corneliu Vadim Tudor si Romania Mare apar in inventarul cotidianului francez in contextul revendicarii teritoriilor ce au apartinut Romaniei in perioada interbelica.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.