"Nu exista niciun fel de curent de la Cluj. Nu stiu de ce toti il considera pe Dancu marele strateg, marele Richelieu, marele Mazarin al partidului. Nici Dancu, nici Rus nu au absolut niciun efect. Jocurile de cuvinte, scenariile stiintifico-fantastice n-au nicio legatura cu PSD-ul de astazi", a sustinut, cu patima, Voicu.

Daca in cazul lui Sorin Oprescu si al reprezentantilor grupului de la Cluj, Madalin Voicu a preferat sa ii nominalizeze si sa le gaseasca vina, au existat afirmatii ale pesedistului in care s-a referit la mai multi lideri ai partidului. Voicu s-a laudat cu acest prilej ca s-a intors cu critici noi pentru a relansa partidul si s-a axat pe atacul impotriva unor lideri de partid, a caror unica descriere a fost ca nu stiu sa transmita mesaje, n-au carisma si apar des la televizor.

"Eu vorbesc generic. Eu nu acuz, eu constat. Sunt oameni stersi, care nu stiu sa vorbeasca, care sunt toata ziua la televizor. Dati-mi voie sa nu aduc atingere celor care nu stiu sa transmita mesaje. De ce sa-i dau in vileag?", a declarat vicepresedintele PSD Bucuresti, numindu-i pe cei la care se referea "politruci, stersi si mediocrii". Dupa ce ziaristii au insistat ca acesta sa rosteasca numele celor la care se refera, ale celor care apar la televizor prea des si ale celor despre care a spus ca trebuie sa faca pasul inapoi, Voicu i-a enumerat pe Cristian Diaconescu si pe Mihai Tanasescu. "Cristi Diaconescu e baiat bun. Mihai Tanasescu e tehnocrat", au spus la unison Voicu si Vanghelie dupa ce ziaristii le-au indicat niste posibili "candidati".

Spre deosebire de Voicu, Vanghelie a evitat insa pe parcursul conferintei de presa sa zica ceva la adresa grupului de la Cluj.