Pentru prima data, un pesedist il trimite la dracu', public, pe liderul PSD Adrian Nastase. Autorul este nimeni altul decat senatorul Antonie Iorgovan. Acesta din urma s-a revoltat pentru ca Adrian Nastase a dezaprobat demersul senatorilor PSD care au depus la Parchet o sesizare penala asupra modului in care presedintele Traian Basescu a achizitionat casa din strada Mihaileanu.

Dupa depunerea documentului, Adrian Nastase a declarat ca nu a stiut de actiunea grupului de senatori. Mai mult, el ar fi afirmat ca nu e cazul sa se intre in razboi cu presedintele. Acest comportament l-a infuriat pe senatorul Iorgovan, care a izbucnit, ieri, in direct, la Radio Guerrilla. "Adrian Nastase are o problema. El trebuie sa se hotarasca. El nu a iesit inca din transfuzie. Ori vrea sa faca politica si sa fie lider si sa-l accepte inclusiv Antonie Iorgovan, ori se da dracu' la o parte si lasa culoarul la altii. (...) El si-a ingaduit sa spuna ca este o treaba a unui senator. Eu nu m-am dus de bezmetic la Parchet.

Daca eram simplu cetatean al republicii, nu ma interesa atat de mult. Eu sunt senator al Romaniei pe listele PSD. Problema am discutat-o in grupul nostru parlamentar. N-am putut sa inghit aceasta dezicere a lui Nastase ca si cum noi, eu si cu Solcanu si cu ceilalti, am fost niste bezmetici si ne-am dus acolo ca oile capiate", a rabufnit Iorgovan. In timpul celor patru ani de guvernare PSD, Nastase si Iorgovan au avut numeroase diferende. Acum insa, Iorgovan s-a exprimat mai colorat si mai vehement ca niciodata.

Dupa ce a aflat, ieri, de la jurnalisti ca Iorgovan l-a cam trimis la dracu' in direct, la "Guerrilla", Adrian Nastase a ramas interzis, pe moment. A evitat sa dea un raspuns imediat si a tras de timp, raspunzand altor intrebari. Presedintele PSD a sustinut ca va discuta cu Iorgovan pe aceasta tema, insa a recunoscut faptul ca "nu sunt obisnuit sa discut astfel de subiecte in afara partidului, dar, intr-un fel, cred ca am gresit lasand tot felul de indivizi din partid sa-si spuna parerea in legatura cu tot felul de subiecte intr-un mod ireverentios, inelegant, bazandu-se pe faptul ca obraznicia si impertinenta pot sa reprezinte argumente pentru notorietate sau pentru formule de comentariu politic".

Ieri, la Timisoara, Nastase si-a adus aminte de faptul ca senatorul Iorgovan a mai avut, inainte de alegeri, "cateva comentarii care trebuiau sanctionate mai dur. Poate ca atunci am gresit ca nu am intervenit mai dur, suficient de puternic, pentru a scoate din dispozitivul nostru oameni care nu inteleg ca viata politica presupune anumite reguli elementare de respect si de civilizatie". Presedintele PSD si-a mentinut opinia ca, in scandalul caselor lui Traian Basescu, partidul pe care-l conduce nu trebuie sa ia fata jurnalistilor: "Nu trebuie ca vocea noastra pe aceasta tema sa devina dominanta. Presa isi face datoria si cred ca trebuie sa avem incredere in acest mesaj". Adrian Nastase a concluzionat: "Avem, Iorgovan si cu mine, idei diferite despre politica".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.