Reprezentantii tuturor partidelor parlamentare dezaproba recentele declaratii facute de presedintele UDMR, Marko Bela, pe tema autonomiei teritoriale si a introducerii limbii maghiare ca limba oficiala in Transilvania.
Cu toate acestea, numai deputatii PRM au anuntat ca vor vota motiunea simpla pe care conservatorii o vor depune si prin care vor solicita demiterea lui Marko Bela din functia de vicepremier. PC a luat aceasta decizie in sedinta Biroului Politic de luni, motivand aceasta decizie prin faptul ca nu a existat nicio reactie din partea guvernului pe marginea declaratiilor facute de presedintele UDMR pe aceeasi tema in urma cu o saptamana. "Partidul Conservator nu negociaza interesul national al Romaniei. Declaratiile presedintelui UDMR incalca Constitutia tarii", a afirmat purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.