Platforma de la Pitesti n-a produs, deocamdata, nici un cutremur in PNL. La trei zile de la lansare, filialele locale ramin, intr-o majoritate covirsitoare, de partea actualei conduceri.

Majoritatea organizatiilor au primit cu declaratii dure de impotrivire propunerea acestora, insa, de aici, tonul vocilor liberale din teritoriu trece printr-o intreaga paleta de reactii flegmatice pina la cele prevazatoare, moderate.

Durii

"Biroul Permanent Teritorial Vilcea a hotarit ca demersul domnilor Stoica si Stolojan nu este statutar, nu este facut nici in interiorul, si nici in interesul partidului, ci exprima doar punctul de vedere al cuiva care il are acum pe domnul Stolojan pe statul de plata", a declarat deputatul Emilian Frincu, liderul filialei PNL Vilcea. El a facut trimitere directa la presedintele Basescu, sustinind ca acest proiect este doar o noua incercare "de a destabiliza PNL". O pozitie asemanatoare a avut si liderul organizatiei PNL Bistrita, Ioan Turc.

"Aceasta platforma politica este un nonproiect politic, duplicitar, pentru ca singurul lucru pe care il urmareste este dezagregarea PNL. Se demonstreaza ca Theodor Stolojan, din pacate, este papusat de doi maestri, Basescu si Stoica", a declarat Turc. "Nu am regasit idei valoroase, ci doar un atac nemeritat la adresa conducerii partidului", a tinut sa explice si vicepresedintele PNL Brasov, Gabriel Andronache, adaugind ca nu crede ca viitoarea formatiune pe care intentioneaza sa o creeze cei doi fosti lideri va putea avea filiala si in Brasov.

Moderatii

"Nu stiu sa fi participat cineva din filiala noastra la intilnirea de la Pitesti. Apreciez ca in 2004, in campania de la locale, domnul Stolojan ne-a ajutat mult in judet, dar, personal, nu cred ca aceasta miscare va avea succes", sustine vicepresedintele PNL Caras-Severin, Horia Irimia. El a lasat insa sa se inteleaga ca excluderea celor doi lideri din PNL este in mare masura justificata. "Imi aduc aminte ca domnul Stoica facea propuneri de excluderi, a demis multe conduceri judetene, la Congresul din 2001 in majoritatea filialelor functionind interimate. Cind era presedinte al PNL, domnul Stolojan era foarte ferm, nu prea se auzeau in PNL alte opinii", si-a amintit Horia Irimia.

Si fostul presedinte al filialei clujene Anton Ionescu si-a adus aminte ca a colaborat foarte bine cu Stolojan si cu Stoica. "Am fost colaboratori apropiati, ii cunosc, sint oameni inteligenti amindoi si cu mare aport in dezvoltarea partidului. Cu toate acestea, nu reusesc sa inteleg de ce, daca au avut nemultumiri, nu au ales calea dezbaterilor interne, din partid. Nu cred ca platforma lor, care nu aduce nimic nou, va avea succes. La Cluj, cel putin, nu stiu daca se va gasi un liberal care sa adere la platforma lor. Ceea ce fac ei acum va dauna partidului, ca imagine publica", sustine liberalul clujean.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.