Conducerea liberala a decretat ca sustinatorii platformei Stolojan-Stoica sunt adversari, care cauta sa distruga partidul la ordinul presedintelui Traian Basescu.

Biroul Permanent Central (BPC) al PNL a decis ca membrii partidului care vor adera la initiativa echipei Stolojan-Stoica se vor plasa in afara statutului si vor fi exclusi. In schimb, cei care au participat, duminica, la Pitesti, la lansarea publica a platformei, inclusiv deputatul Mircea Iustian, vor fi crutati.

BPC a analizat, ieri, consecintele pe care demersul disidentilor l-ar putea avea asupra formatiunii si a hotarat ca proiectul de la Pitesti este unul "exterior partidului", care urmareste pierderea identitatii liberale si, in final, disparitia PNL.

"Continutul documentului, prin atacurile nejustificate la adresa Executivului, este in totala contradictie cu rezultatele pozitive ale guvernarii, validate, ca atare, de Comisia Europeana, prin raportul de tara, de FMI si Banca Mondiala, precum si de agentiile internationale de rating. Atragem atentia ca, prin acest fel de critici la adresa guvernarii, platforma se constituie intr-un adevarat atac la adresa intregii Aliante PNL-PD Dreptate si Adevar", se arata intr-un document de pozitie adoptat, ieri, de BPC.

Liderii liberali de la centru au tinut sa-i avertizeze pe membrii partidului ca, daca se vor ralia unor astfel de actiuni care "aduc atingere atat credibilitatii PNL si a Aliantei Dreptate si Adevar, cat si guvernarii eficiente a Romaniei", incalca flagrant Statutul PNL si vor fi eliminati fara drept de apel. Urmatoarea Delegatie Permanenta va aborda acest subiect si va analiza, potrivit unor surse liberale, si situatia celor care au fost prezenti, duminica, la Pitesti. Totusi, liderii PNL au decis sa nu-i pedepseasca pe liberalii care au participat la lansarea publica a platformei, mai ales ca au constatat ca printre acestia nu s-au numarat lideri de organizatii judetene.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.