Camera Deputatilor suporta nu numai costurile deplasarii deputatilor, ci si penalizarile rezultate din schimbarile de program sau anularile de ultim moment.

Intr-un memorandum intern al Camerei inferioare se arata ca deplasarile comporta si costuri suplimentare a caror vina o poarta chiar beneficiarii. De exemplu, deputatii PSD Titus Corlatean si Valeriu Zgonea s-au grabit sa-si faca rezervari pentru biletele de tren la un colocviu la Paris, "Romania si Bulgaria, viitori membri ai UE, se prezinta publicului francez", desi Biroul Permanent nu le aprobase inca deplasarea. Cum cererea celor doi a fost respinsa, anularea rezervarii a cauzat penalizari de 145 de euro, suma care a fost achitata din bugetul Camerei.

Valeriu Zgonea a recidivat, de data aceasta impreuna cu pedistul Romeo Raicu. Cei doi au primit aprobare pentru a participa la o reuniune la Bruxelles cu tema "Evolutia spatiului de libertate, securitate si justitie de la Tampere la Haga". Raicu a descoperit ca are alte prioritati, iar Zgonea a returnat biletul de avion luat initial pentru a-l inlocui cu altul, cu data schimbata. Ezitarile celor doi l-au costat pe contribuabilul roman 89 de euro (costul diferentei pentru schimbarea biletului lui Zgonea) si 1.097 de RON (pretul biletului de avion neutilizat si nerambursabil).

In memorandumul Camerei Deputatilor apare si deputatul PSD Victor Ponta. Acesta a anuntat Biroul Permanent ca va merge la Doha pentru un forum parlamentar, dar a fost nevoie de o suplimentare de 546 de euro dupa ce Ponta a spus ca prefera sa faca ruta Dubai-Doha cu avionul, nu cu o masina inchiriata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.