"Ar fi bine ca cei care il inconjoara pe Stolojan sau il imping de la spate, ca el asa functioneaza, sa vina cu ceva nou, sa propuna ceva romanilor", a spus Tariceanu, facand aceeasi aluzie la seful statului, fara insa a se referi direct la acesta. Tariceanu chiar l-a ridiculizat pe Stolojan, afirmand ca "face des confuzii".

"Theodor Stolojan nu stie care este definitia cuvantului platforma - nu stie care este sensul unei platforme politice", a afirmat liderul PNL, adaugand ca actualul consilier prezidential are o problema personala cu el. Tariceanu a adaugat ca actiunea disidentilor liberali este o problema care tine de "ambitii personale".

Chiar daca a vrut sa arate ca nu da niciun fel de importanta miscarii lansate de fostii lideri liberali Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, Tariceanu a fost la curent cu ceea ce s-a discutat ieri la Pitesti. Ca dovada, faptul ca l-a acuzat pe Stolojan ca este specialist in grupuri de interese, iar el, ca premier, nu a semnat niciun act in favoarea vreunui grup de interese. Acuzele liderului PNL au venit ca replica la afirmatiile lui Theodor Stolojan, care a declarat ca PNL a ajuns, la doi ani de la alegeri, sa fie confiscat de un grup restrans care foloseste formatiunea in interesul personal al acestui grup, pe care l-a denumit, din nou, ca fiind oligarhic si pe care l-a facut responsabil de lipsa de viziune si de proiecte politice pentru partid si pentru tara.