Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a recunoscut, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, ca alegerile preliminare pentru listele electorale ale PSD au fost falsificate la nivel central.

"Nu atat teritoriul a fost cel care a viciat rezultatele de la votul preliminare, cat centrul. De ce? Nu am toate informatiile si nu vreau sa discut. Deci, a fost un pas inainte, dar punerea in practica ne-a creat o problema", a declarat Mitrea. Vorbind de procesul de democratizare interna a partidului, secretarul general a spus ca nu se poate renunta la principiul alegerii de catre Congres a tuturor functiilor de conducere din PSD.

Mitrea se delimiteaza astfel de un proiect al lui Mircea Geoana care ar dori ca presedintele partidului sa fie ales odata cu echipa de conducere pe care o propune. In privinta schimbarilor preconizate in Statutul PSD, Mitrea s-a declarat adeptul unei formule cu opt vicepresedinti, dintre care cinci sa reprezinte diversele regiuni, iar trei sa fie personalitati cunoscute la nivel national.

"Avem acum un sistem de reprezentare a teritoriului foarte bun, in Comitetul Executiv, iar in noul Statut o sa apara un Consiliu sau o Conferinta a presedintilor de organizatii, care vor avea grosul deciziilor, dar este bine ca si la varful partidului vicepresedintii sa aiba o legatura teritoriala", a apreciat Mitrea. Acesta nu este de acord nici cu initierea unei motiuni de cenzura la adresa Guvernului in timpul acestei sesiuni parlamentare, proiect de care au vorbit pana acum Mircea Geoana si vicepresedintele Mihai Tanasescu.

"Eu cred ca o motiune ar merge mai tarziu, nu in aceasta toamna. Acum nu avem motive politice, nu cred ca este un moment politic favorabil unei motiuni, dar vom discuta in partid", a spus Miron Mitrea. In privinta relatiei sale si a PSD cu Adrian Nastase, secretarul general al PSD nu si-a ascuns temerile ca fostul premier ar putea deveni un Stolojan in varianta social-democrata. "Nu stiu ce este in capul lui Adrian Nastase. Inchei spunand ca sper sa isi rezolve mai repede problemele si, sigur, este un membru al partidului, fost presedinte, sper sa nu ajungem in situatia PNL", a aratat Mitrea spunand ca el a fost impotriva luarii unor masuri mai radicale fata de Nastase, cum ar fi retragerea sprijinului politic.

Pesedistul a adaugat ca, in general, nu este adeptul unor masuri dure fata de cei care fac declaratii neagreate de catre partid: "Oamenii inteleg sau nu ce li se intampla sau ce trebuie sa faca nu dupa sanctiuni, ci dupa reactia partidului. Daca esti un om inteligent, intelegi ce vor sa spuna colegii, daca nu, nu."


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.