Total necredibil, prost construit, mincinos, antieuropean, antireforma. Asa a fost caracterizat ieri de catre fostul ministru social-democrat al Finantelor, Mihai Tanasescu, proiectul de buget pe 2007.

Vicepresedintele social-democrat considera ca bugetul pentru anul viitor a fost construit fara sa tina seama de nevoile reale ale Romaniei si a anuntat ca PSD nu il va vota in Parlament.

In opinia lui Mihai Tanasescu veniturile din proiectul de buget sunt "umflate pentru a face loc cerintelor unora sau altora" si ca, daca va trece, acest buget va produce mari dezechilibre macrofinanciare, "lasand totul pe umerii BNR".

Presedintele Comisiei de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor previzioneaza pentru 2007 o inflatie de 7 la suta, adaugand ca exista toate sansele ca dobanzile si creditele bancare sa se scumpeasca semnificativ din cauza acestor dezechilibre.

Potrivit social-democratului, actualul buget va duce la o si mai mare polarizare sociala, polarizare inceputa deja cu introducerea cotei unice. "Cresterea economica ar trebui sa se vada proportional in buzunarele oamenilor, insa bugetul actual favorizeaza intentionat unele categori sociale in detrimentul altora", a declarat Tanasescu.
Vicepresedintele PSD a criticat atitudinea triumfalista si aroganta a premierului Calin Popescu Tariceanu care a vorbit despre scoli mai bune, pensii si salarii mai mari, sosele, dar a "uitat" sa spuna, spre exemplu, ca preturile vor creste in 2007 cu aproximativ 37%.

Tanaseascu a vorbit, de asemenea, despre cresterea pensiilor si a criticat politica dezastruoasa a guvernului Tariceanu care a decuplat punctul de pensie de salariu mediu. "Este vorba despre o crestere reala de circa 10 procente prin care se incearca acoperirea esecului recalcularii pensiilor. In 2007 punctul de pensie va fi 390 RON, pensia medie fiind, astfel, egalizata cu salariul... minim", a explicat social-democratul.

Totodata, Tanasescu i-a replicat ministrului Vladescu, care a comparat bugetul pe 2007 cu un zimbru carpatin, ca avem de-a face cu "un zimbru indopat care se va impiedica si va muri".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.