Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, i-a provocat, in cadrul Congresului ELDR, pe cei care contesta actuala conducere a PNL sa creeze o mare forta politica de sorginte liberala in Romania.
"Ii auzim adesea pe criticii nostri spunand ca nu suntem puternici in ceea ce priveste numarul nostru. Trebuie sa le spunem ca puterea nu vine doar prin multime.

Vine din convingeri si din puterea convingerilor noastre. Un liberal se poate recunoaste si prin faptul ca nu renunta la convingerile si valorile sale liberale. Exista unele persoane in Romania care ar vrea ca PNL sa renunte la identitatea sa liberala pentru a se topi intr-un partid mai mare. Cu alte cuvinte, vor sa schimbam valorile si principiile in care credem pentru siguranta unui partid mai mare. Dar ce putem face cu numarul mare de membri, daca nu avem valorile care sa ne uneasca, sa ne dea directia de actiune si puterea de a lupta?", a spus presedintele PNL.

Desi nu a nominalizat, Tariceanu a lansat o provocare directa gruparii Theodor Stolojan, Valeriu Stoica, Cristian Boureanu si Raluca Turcan, care a anuntat lansarea duminica unei noi platforme politice liberale.

"Vreau sa lansez o provocare celor care viseaza la un partid mare cu orice pret. Va provoc sa creati un partid liberal mai puternic in Romania si nu sa sacrificati PNL de dragul intereselor si ambitiilor personale", a afirmat Calin Popescu Tariceanu.

"Platforma nu va crea probleme PNL"
Presedintele Partidului National Liberal, Calin Popescu Tariceanu, nu crede ca elaborarea unei platforme politice de catre membrii exclusi din partid, in frunte cu fostul presedinte, Theodor Stolojan, va crea probleme PNL. "Cred ca ceea ce este cel mai important pentru un partid politic, este sa se ocupe in primul rand de agenda populatiei, sa se ocupe de prioritatile tarii, si cred ca problemele personale, ambitiile, orgoliile unora sau altora nu sunt elementele de care electoratul sa tina seama", a declarat, recent, Calin Popescu-Tariceanu.

Liderul PNL a tinut sa sublinieze ca actualul cabinet guverneaza in interesul cetateanului. Atat Theodor Stolojan, cat si Valeriu Stoica nu au facut decat sa critice PNL pe doua mari idei: neacceptarea alegerilor anticipate si refuzul realizarii unei mari forte politice de dreapta, impreuna cu PD. Tariceanu a aratat ca ambele critici nu se sustin. "Privind retrospectiv, ce uriasa responsabilitate ar fi fost ca, in loc sa ne ocupam de aderare, sa ne jucam de-a anticipatele!", a exclamat liderul PNL.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.