Aflat la Bucuresti pentru congresul liberal, Graham Watson, liderul grupului Aliantei Europene Liberale si Democrate din Parlamentul European, ne-a acordat un interviu despre ac-tuala situatie politica din Romania.

Credeti ca PNL va deveni un partid mai slab dupa excluderea unor membri marcanti, cum ar fi fostul presedinte Theodor Stolojan?

Nu, nu cred ca PNL va deveni mai slab. Cred ca Tariceanu face ceea ce ar face orice lider de partid responsabil, si anume spune ca, daca anumite persoane critica partidul in mod public, atunci ar trebui sa nu mai fie membri ai partidului. Personal, regret foarte mult faptul ca domnul Stolojan a dus o campanie impotriva conducerii lui Calin Popescu Tariceanu. Cred ca Tariceanu si partidul au luat decizia corecta.

Si in ceea ce priveste celelalte excluderi?

Celelalte excluderi au fost legate de persoane care au avut o legatura cu Securitatea si cred ca si in acest caz partidul a luat decizia corecta. Dosarele ar fi trebuit deschise in urma cu 15 ani, dar consider ca este foarte folositor sa se dea un mesaj ca cei care au lucrat cu regimul comunist nu au loc in structurile democratice.

Cum calificati initiativa domnului Stolojan de a crea o platforma liberala mai apropiata de PD?

Nu eram la curent cu aceasta initiativa. Cred ca liberalii se vor simti reprezentati de PNL si de politicile liberale din Guvern.

Partidul Conservator a fost criticat de Comisia Europeana pentru pozitia avuta in Parlament fata de legile cerute pentru integrare. Credeti ca PC are atitudinea potrivita fata de integrarea europeana?

Eu cunosc pozitia euroobservatorilor din partea PC, care sint foarte dedicati integrarii, nu cunosc pozitia PC din Parlamentul de aici. Miine dimineata (astazi - n.r.) iau micul-dejun cu domnul Voiculescu. In celelalte intilniri ale mele cu el, mi s-a parut un european dedicat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.