Cele doua Camere ale parlamentului si-au votat, ieri, bugetele pentru 2007. Deputatii si-au votat un buget mai mare decat cel din 2006, in timp ce, la Senat, s-au auzit remarci ca bugetul este "mult mai mic". Discutiile au fost insa monopolizate de teme secudare, cum ar fi hartia igienica pentru deputati si tichetele de masa pentru senatori.

Deputatii si-au aprobat, ieri, un buget pe 2007 cu 45 de procente mai mare decat suma alocata pentru anul in curs. Cu toate ca vor avea mai multi bani la dipozitie pentru deplasari, investitii si salarii, alesii s-au plans de conditiile precare de cazare si masa, de asistenta medicala de la Palatul Parlamentului si de pericolele care-i pandesc la tot pasul. Liberalul Petre Ungureanu le-a descris colegilor, de la tribuna forului legislativ, starea jalnica in care se afla hotelul in care este cazat si pentru care plateste 60 de milioane de lei vechi pe luna.

El a vorbit despre "zgomotul stresant" facut de macaralele si ciocanele celor care lucreaza la renovarea cladirii, despre calitatea slaba a produselor de la restaurant, dar si despre paza aproape inexistenta, asigurata de "oameni marunti si femei, unele in varsta". Ungureanu a povestit cum, intr-o seara, pe cand se intorcea de la piscina, a fost atacat de o persoana necunoscuta, reusind sa scape "doar cu spray-ul cu piper pentru caini". Ungureanu a aratat ca banii primiti de la parlament sunt "enorm de putini" si ca alesii ar trebui sa beneficieze de un hotel al lor. Pedistul Alexandru Ciocalteu a adus in discutie problema cabinetului medical de la parlament care, in opinia sa, nu este dotat corespunzator.

"Nu avem posibilitatea sa fim ingrijiti nici ca in ultimul catun dintr-o tara civilizata", a spus Ciocalteu. Pesedistul Mihai Tudose a propus retrimiterea proiectului la Comisia de buget-finante, pentru suplimentarea sumelor pentru 2007. El s-a aratat nemultumit ca parlamentarii romani care pleaca in strainatate trebuie sa calatoreasca la cea mai ieftina cursa de avion si sa locuiasca la cele mai ieftine hoteluri. "Doresc ca pe langa principiul bunei functionari a parlamentului sa existe si principiul bunei reputatii a parlamentului", a argumentat Tudose.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.