La doar doua zile dupa ce mai-marii liberali si cei democrati sustineau la unison ca problema fuziuni dintre cele doua partide este repusa pe tapet, un alt "greu" al democratilor, Sorin Frunzaverde, a precizat ca o eventuala fuziune intre cele doua partide este imposibila in contextul in care cele doua partide tin la idenmtitatea lor. "

"Nu fuziunea este problema pe care o au cele doua partide. In plus, Alianta D.A., formata fiind din doua partide diferite, a dovedit ca si-a indeplinit misiunea principala, respectiv, intrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, fara ca ele sa fuzioneze", a declarat citat de Rompres, Sorin Frunzaverde.De mentionat ca vicepresedintele democrat considera ca este foarte important ca Romania sa aiba o grupare puternica, atat in Partidul Popular European, cat si in interiorul liberalilor europeni. Pozitia liderului democrat este surprinzatoare in conditiile in care Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga fac eforturi sustinute in incercarea de a-i convinge pe liberali sa accepte o reluare a discutiilor pe tema.

Presedintele Basescu unul dintre sustinatorii ferventi ai ideii si-a exprimat in numeroase declaratii publice dezamagirea fata de esecul acestui proiect politic.Reamintim ca anul trecut cele doua partide demarasera negocieri pe marginea fuziunii, dar neintelegerile dintre PNL si PD le-au stopat. Democratii au propus ca noul partid rezultat in urma fuziunii sa adere la Partidul Popular European, in timp ce liberalii excludeau varianta renuntarii la valorile si doctrina liberala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.