Parlamentarii conservatori vor depune, in perioada urmatoare, o initiativa legislativa care se doreste a veni in sprijinul pensionarilor, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele PC, Dan Voiculescu.

Proiectul de lege prevede ca societatile comerciale care au peste 100.000 de euro cifra anuala de afaceri sa plateasca, pentru o perioada de trei ani, 1% din profit la fondul de pensii.

Dan Voiculescu a subliniat ca initiativa legislativa nu afecteaza bugetul Ministerului Finantelor sau al guvernului din care face parte Partidul Conservator, ci se doreste a fi un apel la solidaritate sociala.
In opinia sa, viitoarea lege va putea contribui cu adevarat la majorarea pensiilor.

"Marile companii si trusturi sa nu se supere pe Partidul Conservator, ii rugam sa inteleaga ca, dupa ce au privatizat sectoare majore ale economiei nationale - petrol, ciment, siderurgie, sistemul bancar -, trebuie sa aiba decenta ca, pe fondul cresterilor masive de profituri, sa lase 1% pentru pensionari in urmatorii trei ani", a spus presedintele PC.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.