Reprezentantii UDMR s-au aratat ieri nemultumiti de bugetul alocat in 2007 pentru infrastructura, liderul Marko Bela apreciind ca actualul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, nu a reusit sa faca, pana acum, decat "declaratii foarte bizare la adresa UDMR" si inaugurari festive.

Liderul UDMR a aratat, citat de Mediafax, ca au trecut deja doi ani de cand actualul Guvern se afla la putere, fara a avea o strategie de dezvoltare in domeniul infrastructurii si fara a construi "un kilometru de autostrada".

"Eu am sperat foarte mult ca ministrul Berceanu sa reuseasca acest lucru. Domnia sa, in ultimele zile, a reusit sa faca niste declaratii foarte bizare, inclusiv la adresa UDMR si a ministrului delegat al UDMR, dar, in afara de astfel de declaratii si de inaugurari extrem de frumoase si de festive ale unor drumuri reparate, altceva nici el nu a reusit in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurala", a spus Marko.

El a aratat ca, de doi ani, se discuta permanent si se ivesc "fel de fel de discutii si divergente" pe seama proiectelor deja existente, fara a se avansa in vreun fel.

Borbely: Nu putem accepta actualul buget

Prezent la conferinta de presa, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a declarat ca Ministerul Transporturilor a primit, pentru 2007, 99% din bugetul alocat in acest an. "Acest lucru nu putem sa il acceptam, chiar daca vor fi unele surse alternative", a spus reprezentantul UDMR.

El a opinat ca, pentru 2007, transporturile nu vor avea nevoie de trei sau patru rectificari, asa cum s-a intamplat anul acesta, daca bugetul va include deja o "previzionare mai precisa" pentru infrastructura.
"Trebuie sa fim mai indrazneti! Nu nechibzuiti, dar mai indrazneti", a spus Borbely.

Cei doi lideri ai Uniunii au aratat ca vor incerca sa ii convinga si vor solicita colegilor din Coalitie majorarea fondurilor alocate, in 2007, pentru constructia de sosele.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, s-a declarat nemultumit, saptamana trecuta, de afirmatiile lui Borbely, conform carora Transilvania ar fi dezavantajata in domeniul transporturilor pe criteriu etnic si l-a amenintat pe acesta ca-l va trimite la ascutit de creioane.

"Domnul Borbely, daca mai sustine lucruri de genul acesta, o sa fie insarcinat cu ascutitul creioanelor in minister, pentru ca pana una-alta, ministru sunt acolo eu si eu verific aceste lucruri si eu am grija ca banii sa fie impartiti dupa necesitatile de reparare a drumurilor, sigur, atatia cati sunt", a declarat Berceanu, sustinand ca in judetul sau, Dolj, nu a reparat niciun drum. In replica, Laszlo Borbely a reiterat faptul ca judetele din Transilvania au primit mai putine fonduri de la buget pentru lucrari de infrastructura decat alte judete, afirmatie pe care a sustinut ca o poate proba cu cifre si date, si a declarat ca nu are timp sa ascuta creioane in birou.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.