Biroul Permanent al PD l-a desemnat ca inlocuitor al lui Dan Lazea in CNSAS pe Virgiliu Leon Tarau, conferentiar al Facultatii de Istorie de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. Conform spuselor presedintelui PD, Emil Boc, completarea efectivului CNSAS survine "pentru a debloca situatia legata de alegerea noului presedinte al CNSAS", in conditiile in care Claudiu Secasiu se afla la finele mandatului de sase luni ca presedinte al Colegiului.

Tarau activeaza in cadrul catedrei de Istorie Contemporana, este doctor in istorie si specialist in cercetarea regimului comunist in Romania, precum si in sistemele electorale si regimurile politice comparate.

El este autor sau coautor a noua volume publicate. Tarau este succesorul lui Dan Lazea, cel care a demisionat la numai cateva zile dupa desemnarea sa. Pe langa completarea Colegiului, activitatea CNSAS ar putea fi relansata de vizita pe care Traian Basescu o face astazi la sediul institutiei.

Conform unor surse din CNSAS, citate de agentia Mediafax, presedintele va veni insotit de Claudiu Saftoiu si George Maior, noii sefi ai SIE si SRI, pentru a media transferul rapid al dosarelor catre Colegiu.

"Presedintele va veni maine aici impreuna cu sefii de servicii pentru a stabili cum sa facem, concret, pentru a prelua toate dosarele care inca nu ne-au parvenit. Fara intermediari, fara alte complicatii. Procedura de predare-primire a dosarelor care fac obiectul desecretizarii cerute de CSAT va fi, speram, simplificata pentru a castiga timp, pentru eficacitate", au declarat sursele citate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.