Conducerea PNL i-a cerut oficial lui Traian Basescu sa anuleze decretul de suspendare din functie a ministrului Apararii Nationale, Teodor Atanasiu. "In acest moment sunt intrunite conditiile pentru ca presedintele sa ia decizia anularii decretului de suspendare a ministrului Atanasiu", a declarat presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu.

Teodor Atanasiu s-a declarat gata sa preia din nou fraiele ministerului. Atanasiu sustine ca seful statului nu ar trebui sa astepte sa se faca recurs impotriva neinceperii urmaririi penale. "Nu am discutat cu presedintele, dar nu exista niciun motiv legal sa astepte 20 de zile. Legea prevede ca trebuie sa ma reintorc pe functie. Daca se face recurs, nu se face recurs impotriva mea, ci impotriva deciziei Procuraturii", a spus cel suspendat.

De asemenea, PNL sustine ca Basescu ar trebui sa-l repuna in atributii pe Atanasiu, fara sa ia in considerare plangerea penala pe care a depus-o generalul Eugen Badalan impotriva sa. Fostul sef al Statului Major General il acuza pe Atanasiu de abuz in serviciu.

"Sunt multi ministri care au plangeri penale si cred ca, daca am merge pe aceasta idee, am risca sa vedem toti ministrii suspendati din functie pe baza unor plangeri penale", a declarat premierul Tariceanu.

Bejinariu asteapta motivatia lui Voinea

Atanasiu a fost suspendat in urma a doua plangeri facute de consilierul prezidential Adriana Saftoiu si de deputatul Eugen Bejinariu prin care titularul postului de sef la MApN era acuzat ca foloseste Directia Generala de Informatii a Armatei in scopuri ilegale. Dupa ce Parchetul a inceput cercetarile, Traian Basescu l-a suspendat din functie, conform prevederilor Legii raspunderii ministeriale.

Saftoiu si Bejinariu au la dispozitie 20 de zile pentru a face recurs impotriva deciziei Procuraturii, din momentul emiterii acesteia. Deputatul PSD Bejinariu a spus ca va analiza aceasta posibilitate dupa ce va primi decizia motivata a procurorului Dan Voinea si, in functie va cere sau nu un recurs.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.