Presedintele UDMR Marko Bela spune ca se opune oricaror initiative privind schimbarea numelui sau a destinatiei Parcului Reconcilierii Romano-Ungare din Arad.
Declaratia de ieri a liderului Uniunii vine ca replica la initiativa organizatiei municipale a PSD de transformare a parcului in Parcul Etniilor. Marko a aratat, la Arad, ca UDMR a obtinut dupa "indelungi eforturi" reamplasarea la Arad a Statuii Libertatii si realizarea unui parc al reconcilierii dintre cele doua popoare si ca acest lucru nu poate fi pierdut acum, transmite Mediafax.

Reamplasarea Statuii celor 13 generali in centrul Aradului a fost subiectul unor dispute politice inversunate, in timpul Cabinetului Nastase, cand UDMR era, de asemenea, la guvernare. Modul de solutionare a divergentelor - prin constituirea unui Parc al Reconcilierii care sa cuprinda si respectivul grup statuar - a constituit doar unul dintre exemplele tipice pentru modul in care UDMR a reusit in revendicarile fata de statul roman.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.