Presedintele Ion Iliescu si-a reluat stilul arogant si agresiv in relatia cu presa. Un stil care pe vremuri il facea sa scrasnesca printre dinti sintagma mitocaneasca: "Mai animalule!". El a afirmat, ieri, la o intalnire cu pensionarii din Campina, ca nu-l mai emotioneaza ceea ce scrie presa despre el, in special "bazaconii", "fleacuri", deoarece "cainii latra, caravana trece". Presedintele Iliescu a precizat ca, in prezent, nu mai sunt lozincile primitive de la inceputul anilor 90, cum ar fi "Iliescu - nomenclaturist", desi mai sunt ziaristi care exerseaza aceste teme, gen "Iliescu - KGB". El a precizat ca un cotidian central a prezentat stenograma unei discutii tete-a-tete pe care a avut-o cu Mihail Gorbaciov in 1991. "Cum puteau sa scrie ce am discutat, daca a fost o discutie intre patru ochi?", a afirmat Ion Iliescu. Iliescu a catalogat aceste subiecte drept "bazaconii". "Se tin de fleacuri, mahala ordinara pusa pe paginile ziarelor", a adaugat presedintele Iliescu.

Seful statului a precizat ca s-a obisnuit cu ziaristii. "Am experienta de 15 ani. M-au frecat in fel si chip. Pe mine nu ma mai emotioneaza. Vorba aceea: , asa ca sa ne vedem noi de treaba", a mai spus Ion Iliescu.

"Cainii" au latrat intr-adevar degeaba

Cainii despre care vorbeste Iliescu au latrat intr-adevar degeaba in privinta modului ilegal in care presedintele isi face campanie. Iata o mostra.

Iliescu a afirmat tot ieri, in aceeasi intalnire cu pensionarii din Campina, ca acela care va fi ales sef al statului la alegerile din 28 noiembrie trebuie sa fie "un om cumpanit", cu mintea limpede si care sa se priceapa la relatiile internationale. Ion Iliescu a precizat ca face parte din generatia celor care sunt pensionari, avand in vedere ca in martie 2005 va implini 75 de ani. El a adaugat ca vine generatia celor de 50 de ani, dar ca acestia sunt "fel si fel de oameni", care au cultura diferita, caractere, experienta si temperamente diferite. "Sa judecam cu toata luciditatea. Sa nu ne lasam invinsi de sentimente. Cel pe care il punem in fruntea tarii sa fie om cu mintea limpede, om cumpanit" si care sa se priceapa atat la relatiile interne, cat si la cele externe, le-a spus Ion Iliescu pensionarilor.

Presedintele a adaugat ca nu le spune sa voteze cu cineva anume, precizand insa ca el candideaza pe listele PSD la Bucuresti. Iliescu i-a indemnat insa sa chibzuiasca, sa judece cu luciditate ceea ce s-a intamplat in cei 15 ani care au trecut de la revolutie. Sugestiile sale au fost mai mult decat evidente in favoarea lui Adrian Nastase. Mai ales ca Ion liescu a criticat, din nou, guvernarea 1997-2000 si a prezentat realizarile guvernarii din ultimii patru ani. La intalnirea cu pensionarii au fost prezenti si candidatii Uniunii PSD+PUR Dan Mircea Popescu si Marian Saniuta, care au prezentat si ei realizarile din ultimii patru ani si obiectivele PSD+PUR in plan social in perioada 2005-2008.


Cetatenii nu mai inghit galustile Bunicutei

Presedintele Ion Iliescu a mers pe jos, ieri, prin municipiul Campina, vorbindu-le localnicilor despre cresterea economica ce se va simti in viata oamenilor in continuare, insa unii dintre ei i-au replicat ca s-au saturat de promisiuni si ca doar "pe hartie" se simte cresterea economica.

Zeci de cetateni au dorit sa vorbeasca cu presedintele pentru a-i spune problemele pe care le au, unii dintre ei chiar cu lacrimi in ochi. Cei mai multi s-au plans de pensiile si salariile mici, de lipsa locurilor de munca.

Ion Iliescu le-a spus, in stilul caracteristic, ca in ultimii ani s-a inregistrat o anumita crestere economica, ca au fost luate anumite masuri sociale si ca tendintele pozitive din economie se vor simti in viata oamenilor in continuare. Unii localnici i-au replicat, insa, ca s-au saturat de promisiuni si ca doar "pe hartie" se simte cresterea economica.

Seful statului le-a mai spus locuitorilor din Campina ca alegatorii sunt "copartasi" la ceea ce se intampla, adica daca aleg bine este bine, iar daca aleg rau este rau.

"Daca facem aventuri si vrem sa incercam si altfel, putem sa dam si inapoi, adica se poate si strica ceea ce se face bine", le-a mai spus Ion Iliescu.