Presedintele PSD, Mircea Geoana, si fondatorul partidului, Ion Iliescu, au expus, ieri, opinii diferite pe marginea unui eventual sprijin din partea social-democratilor pentru un guvern minoritar, primul respingind ipoteza, al doilea afirmind ca "este posibil, dar nu este simplu". Intrebat daca PSD ar putea sprijini un eventual guvern minoritar dupa 1 ianuarie 2007, Iliescu a evitat un raspuns univoc, dar a admis ca, in functie de unele circumstante, o asemenea varianta ar fi posibila.

Pe de alta parte, Geoana, desi nu a negat explicit formula sustinerii unui guvern minoritar de catre PSD, a minimalizat rolul presedintelui Basescu intr-un asemenea scenariu politic si a spus ca singura "convergenta" intre PSD si seful statului este ideea ca actualul Guvern "nu mai merita sa conduca Romania". "Presedintele Traian Basescu este uneori de-a dreptul simpatic atunci cind face tot felul de scenarii politice in care nu are nimic si nicio putere de a influenta", a comentat el, intrebat de ipoteza unui eventual guvern minoritar.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.