PNTCD ii solicita lui Cozmin Gusa sa isi ceara scuze in legatura cu afirmatiile facute la adresa lui Corneliu Coposu in cartea "10 pacate ale Romaniei", lansata de presedintele PIN la sfarsitul lunii septembrie. "In caz contrar, PNTCD il va chema in instanta pe Cozmin Gusa, cerandu-i sa aduca probe in sprijinul afirmatiilor sale", se arata intr-un comunicat de presa semnat ieri de prim-vicepresedintele taranistilor, Serban Bubenek. PNTCD reclama faptul ca, la pagina 21 a cartii mentionate, Cozmin Gusa spune: "In mod corespunzator, simularea democratiei prin revigorarea partidelor istorice corespundea unui scenariu tip KGB, iar pretul existentei pe piata a acelor partide a fost impanarea lor cu diversi informatori, securisti etc.

De aceea, coordonarea din umbra a unor lideri politici prin santajul diferitelor dosare de informator - Alexandru Paleologu, Dan Amedeo Lazarescu, Mircea Ionescu Quintus, Corneliu Coposu etc. - a fost un alt element de siguranta a celor care au hotarat in 1989". Serban Bubenek precizeaza ca PNTCD este deranjat de denaturarea adevarului, in conditiile in care, chiar daca presedintele PIN "este fan Virgil Magureanu si se doreste a fi analist politic, nimic nu il poate indreptati sa arunce cu noroi in Corneliu Coposu, recunoscut chiar si de adversari ca fiind "presedintele moral al Romaniei, slujitor al democratiei, care si-a petrecut 17 ani in puscarie pentru un crez: Romania". Presedintele PIN, Cozmin Gusa, si-a lansat sambata, 30 septembrie, la Satu Mare, cartea intitulata "10 pacate ale Romaniei".

"Pentru mine nu este o carte, ci un raport trist despre Romania, scris din postura unui om care gandeste. Analizez un concept sociologic, termenul de free-righter, care sunt acei oameni care circula cu mijloacele de transport in comun, nu platesc bilet si nu sunt prinsi. Acestia sunt smecherii tranzitiei, oligarhii, o minoritate care ne marcheaza prezentul", declara Cozmin Gusa, care si-a propus sa arate, prin intermediul acestei carti, mecanismele subterane care functioneaza in Romania.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.