Seful Garzii de Mediu, democratul Silvian Ionescu, sustine ca este curat si in relatia de serviciu cu fosta Securitate, si in relatia de afaceri cu Bancorex.

"N-am facut parte din organele de Securitate care se ocupau de cetatenii romani. Nu cred ca trebuia sa vorbesc sase limbi straine ca sa ma ocup de romani", s-a dezvinovatit din nou, ieri, seful Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, explicind ca in calitate de ofiter DIE se ocupa de spionajul pe Europa de Vest si ca vorbeste fluent engleza, franceza, portugheza, spaniola, italiana si germana. El a prezentat din nou verdictul CNSAS din iunie 2005, prin care institutia certifica faptul ca nu a facut politie politica in ciuda apartenentei sale la fosta Directie de Informatii Externe si a anuntat ca va cere un nou verdict. "Stiu ca au existat semne de intrebare asupra modului in care s-au eliberat vechile certificate si atunci cred ca este corect sa cer o noua evaluare la CNSAS", a anuntat Ionescu.

Oprit de confidentialitate

"N-am facut rau nimanui, n-am actionat impotriva vreunei persoane si ceea ce am facut a fost sa promovez exporturile Romaniei si am obtinut informatii politice care erau necesare tarii", sustine liderul democrat, adaugind ca atacurile la adresa lui sint de fapt "incercari de discreditare a presedintelui Basescu", prin asociere cu numele sau, desi sustine ca nu l-a cunoscut pe seful statului inainte de 1989.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.