Ele s-ar fi adaugat noului parc de 137 de autoturisme ce vor fi achizitionate anul acesta

Senatorii vor sa-si cumpere sase autoturisme de teren pentru Biroul Permanent. Suma si decizia de achizitionare a acestor masini au fost aprobate de Biroul Permanent din legislatura trecuta, cand PSD era la putere. In sedinta Biroului Permanent de ieri, inca secretarul general Constantin Sava a introdus un memorandum intern in care aducea la cunostinta ca Senatul poate cheltui bani pentru aceste noi cumparaturi. Nici secretarul general, nici presedintele Senatului nu au vrut sa precizeze la cat se ridica suma pe care intentioneaza sa o arunce pentru confortul conducerii. Pare sa fie insa destul de mare, avand in vedere ca un autoturism de teren costa peste 40.000 de euro.

La finalul sedintei, parerile in privinta necesitatii acestora erau divergente. Secretarul general spunea ca a fost amanata cumpararea, in timp ce Nicolae Vacaroiu declara ca a fost respinsa. Cateva minute mai tarziu, Vacaroiu s-a contrazis si el, spunand ca decizia de cumparare a fost amanata pana cand "va veni o noua legislatura, un nou Birou Permanent", uitand, probabil, ca acest lucru s-a intamplat in urma alegerilor din decembrie 2004. Vadit incurcat, Vacaroiu a spus ca nu stie ce suma a fost alocata pentru cumpararea jeep-urilor.

El a incercat sa mute discutia pe licitatia care se va organiza pentru vinderea masinilor uzate ale Senatului, declarand ca achizitionarea de jeep-uri nu este o prioritate. Constantin Sava s-a incurcat si el in propriile declaratii. Initial, a spus ca decizia a fost aprobata de chestori, apoi ca i-a cerut-o Biroul Permanent, sfarsind prin a dezvalui ca, printr-o nota, Ministerul de Finante a cerut Senatului sumele din bugetul propriu pe care le poate disponibiliza. Cum memorandumul este semnat de Constantin Sava, s-ar putea trage concluzia ca acesta s-a gandit ca este mai bine ca Senatul sa cheltuiasca banii pentru jeep-uri, decat sa-i returneze Finantelor. Cert este ca, deocamdata, acesti bani sunt prevazuti pentru jeep-urile care ar urma sa fie folosite pe timp de iarna de membrii Biroului Permanent, chiar daca iarna-i pe sfarsite. In acest moment, Senatul Romaniei are in dotare 7 autoturisme de teren, din care 4 Musso, 2 Rexton si unul de interventii. Saptamana trecuta, Biroul Permanent a aprobat cumpararea a 137 de masini pentru birourile senatoriale, suma alocata ridicandu-se la 43 de miliarde de lei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.