Radu Opaina, fost director al RADET, va candida la Primaria Capitalei din partea PUR. Opaina s-a inscris in partidul condus de Dan Voiculescu in cursul diminetii de ieri si, dupa doar citeva ore, a fost anuntat drept candidat pentru postul de edil-sef al Bucurestiului.

Nominalizarea lui Opaina a fost o surpriza chiar si pentru unii membri ai conducerii centrale a PUR. Marti seara, mai multi lideri umanisti vehiculau numele doctorului Irinel Popescu. De altfel, chiar presedintele umanist, Dan Voiculescu, a recunoscut ca in partid s-a discutat despre intrarea lui Popescu in competitia electorala. In cursul diminetii de ieri insa aceasta varianta a cazut. Radu Opaina s-a inscris in PUR si a fost anuntat candidat al acestei formatiuni la Primaria Capitalei.

Discutii si cu alte partide

Actual presedinte al Federatiei Nationale a Asociatiilor de Proprietari, Radu Opaina a recunoscut ca a discutat si cu alte partide despre candidatura sa, dar a refuzat sa pronunte numele vreunei formatiuni politice. "Eu am tatonat din timp si am avut discutii si cu alte partide, nu numai cu PUR. A fost o decizie pur si simplu a mea, in contextul discutiilor, si am considerat ca in acest moment asa trebuie sa ma implic", a explicat Opaina. Presedintele PUR Dan Voiculescu s-a declarat increzator in sansele fostului director al RADET, precizind ca umanistii nici nu concep ca acesta sa nu intre in turul doi. In opinia lui Voiculescu, singurul competitor al lui Opaina in cursa pentru Primaria Generala este candidatul Aliantei D.A., Adriean Videanu. Intrebat despre vechimea de numai citeva ore in partid a lui Opaina, Voiculescu a spus ca "vechimea, ca si virsta, nu reprezinta o calitate". Lansarea oficiala a candidatului PUR va avea loc in aproximativ doua saptamini, prilej cu care va fi prezentat public si programul electoral al acestuia.

Personaj controversat

Radu Opaina a fost instalat in functia de director general al RADET la inceputul lui 2003. El a condus aceasta regie doar citeva luni, timp in care s-a "remarcat" acordindu-si un salariu de 900 de milioane de lei, informatie publicata de ziarul "Adevarul". Mai mult, "Jurnalul National" a descoperit ca, in acea perioada, Opaina era restantier la plata intretinerii. Dupa numirea sa in fruntea RADET, Opaina a intrat in conflict cu Primaria Capitalei. Traian Basescu a oprit finantarea de la buget a regiei deoarece Opaina nu i-a prezentat un program de modernizare a punctelor termice si unul de contorizare a scarilor de bloc. In replica, directorul RADET l-a acuzat pe primarul general ca aceasta solicitare are caracter politic.
"Basescu nu a mai cerut un astfel de plan din 2000 pina acum si nu stiu de ce imi cere mie acest lucru, care sint la conducerea regiei abia de trei saptamini", afirma Opaina. In cele din urma, el si-a dat demisia de la RADET.

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul ZileiTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.