Ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga a declarat, ieri, ca nu intentioneaza sa propuna o alta persoana la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

"Nu am nici un motiv sa fac alta propunere pentru ca nu avem, in prezent, nici un raspuns la cea pe care am facut-o", a afirmat oficialul MAI cu ocazia semnarii Protocolului Aditional la Scrisoarea de intelegere intre guvernele Romaniei si SUA privind controlul drogurilor si aplicarii legii. Ministrul a spus ca "s-ar putea" sa se gandeasca "foarte, foarte mult" la o alta persoana, daca nu va fi acceptata cea pe care deja a facut-o. El a adaugat ca, pe aceasta tema, nu doreste sa raspunda unor "pozitii foarte politizate".

Ministrul Vasile Blaga a anuntat, pe 26 septembrie, ca i-a propus premierului Calin Popescu-Tariceanu numirea lui Alexandru Boer pentru functia de sef al DGIPI din MAI. Boer l-ar putea inlocui, astfel, pe Virgil Ardelean care a demisionat din functie in vara acestui an, odata cu directorii Serviciului Roman de Informatii si Serviciului de Informatii Externe, Radu Timofte si, respectiv, Gheorghe Fulga, in urma fugii din tara a omului de afaceri sirian Omar Hayssam, acuzat de terorism.

Alexandru Boer a indeplinit in trecut functia de secretar general adjunct al PNL, iar in prezent este directorul de cabinet al ministrului de interne, Vasile Blaga.
Seful executivului ar dori ca "macar" la conducerea acestui serviciu de informatii sa fie numita o persoana fara o afiliere politica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.