George Maior si Claudiu Saftoiu nu vor primi voturile PRM in parlament pentru numirea la conducerea SRI, respectiv SIE. Corneliu Vadim Tudor a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca Partidul Romania Mare va vota impotriva propunerilor formulate de Traian Basescu pentru conducerea SRI si SIE. Aceasta declaratie vine dupa ce, la inceputul saptamanii acesteia, PRM a anuntat ca se va abtine de la vot.

"Vom vota clar impotriva numirii acestor ageamii. Asa cum n-a stiut sa ne consulte si pe noi pentru nimic, asa trebuie sa priceapa Basescu ca e inutil sa ne mai ceara voturile", a explicat liderul PRM.

Vadim s-a declarat nemultumit si de faptul ca, in locul unor oameni cu sase ani de activitate si experienta in spate (Radu Timofte si Gheorghe Fulga - n.r.), sunt propuse "niste persoane care n-au nici o tangenta cu specificul muncii respective".

"Tribunul" a spus ca a vorbit cu reprezentantii altor partide si ca, "in mod categoric, vor fi mai multe partide" care vor vota, in parlament, impotriva nominalizarilor facute de Basescu pentru sefia SRI si SIE.

Vadim Tudor a afirmat despre Claudiu Saftoiu ca ar fi trebuit sa conduca serviciul "SSS", adica "Sotul Sotiei Sale", iar despre propunerea lui George Maior pentru sefia SRI a apreciat ca "va accelera procesul de dezintegrare a PSD".

"L-am avertizat (pe Mircea Geoana - n.r.) ca i se intinde o capcana si PSD va fi perceput ca un partid care a intrat la guvernare, avand in vedere ca sefia primului serviciu secret al unei tari ca Romania valoreaza, cu aproximatie, cat un sfert de guvern", a spus C.V. Tudor.

Presedintele PRM a tinut sa precizeze faptul ca ideea numirii in fruntea unuia dintre serviciile de informatii a unui membru din opozitie nu apartine nimanui altcuiva decat fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, "care conduce din umbra Partidul Social Democrat".

PRM anuntase, initial, la inceputul saptamanii, ca se va abtine la votul din parlament pentru numirea lui Claudiu Saftoiu si a lui George Maior in functiile de director al SRI si, respectiv, al SIE, decizie asupra careia a revenit ieri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.