Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, isi simte amenintat postul. Liberalul a spus ca declaratiile ministrului justitiei, Monica Macovei, privind mentionarea in raportul Comisiei Europene a coruptiei din sanatate, sunt false

Dupa ce Macovei a declarat in conferinta de presa organizata dupa prezentarea raportului Comisiei Europene, ca UE a apreciat ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) trebuie sa se ocupe de unele probleme privind combaterea coruptiei din domeniile sanatatii, invatamantului si administratiei, ministrul sanatatii a sarit ca ars.

Nicolaescu a sarit in sedinta de guvern la atac. in lipsa lui Macovei, Nicolaescu a protestat oficial in fata membrilor Cabinetului fata de declaratiile ministrului justitiei, privind semnalarea de catre UE a unor probleme in combaterea coruptiei din sanatate, aratand ca, in realitate, oficialii europeni nu au lansat un astfel de avertisment. "Nicolaescu a protestat fata de afirmatiile ministrului justitiei privind coruptia din sistemul sanitar, aratand ca astfel de nereguli nu sunt semnalate in raportul prezentat de Comisia Europeana. El a afirmat ca nu i se pare normal sa isi puna tarana in cap daca nu e cazul", au declarat surse citate de Mediafax.

Nicolaescu a fost calmat de premierul Calin Popescu Tariceanu. seful guvernului a cerut ca protestul ministrului sanatatii sa fie inclus in stenograma sedintei si a atentionat ca "nu trebuie puse in carca lucruri care nu apar in raport".

Monica Macovei nu a participat la sedinta, fiind reprezentata de un secretar de stat care nu a intervenit.

In urma cu o saptamana, la conferinta internationala "Politici si mecanisme de business in sistemul de sanatate din Europa Centrala si de Est", secretarul general adjunct al Asociatiei Mondiale a Medicilor, Human Delon si secretarul general al Asociatiei Internationale a Medicilor, Otmar Kloiber, au criticat si ei sistemul sanatatii din Romania. Acestia s-au legat de mita din spitatele romanesti si nu au fost de acord ca sistemul sanitar se centralizeaza in loc sa devina autonom.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.