Domnia lui Oprisan asupra judetului Vrancea a ajuns la sfarsit in urma rascoalei consilierilor PNL, PD, PC si PNG.

Cei 22 de consilieri au votat eliberarea din functie a presedintelui institutiei, social-democratul Marian Oprisan. Consilierii au convocat, pentru ieri-dimineata, o sedinta in care au decis in unanimitate sa-l inlature pe Oprisan din fruntea CJ. sedinta s-a tinut in alta parte decat cladirea CJ, deoarece Oprisan a dat dispozitie ca acestia sa nu aiba acces in institutie. La intalnire nu a participat niciunul dintre cei 10 consilieri PSD. Cei 22 de consilieri de la celelalte formatiuni politice au decis prin vot ca noul presedinte al CJ sa fie liberalul Horia Lambrino. Eliberarea din functie a lui Oprisan s-a facut "drept sanctiune, conform statutului alesilor locali, pentru ca a adus, prin actiunile sale, atingerea imaginii si activitatii acestei institutii", se arata in proiectul de hotarare prin care "baronul de Vrancea" a fost inlocuit.

PSD a ramas izolat

Marian Oprisan sustine ca sedinta este lovita de nulitate deoarece nu a fost convocata de presedintele CJ, asa cum spune legea. "De doi ani de cand a venit la guvernare, Alianta D.A. incearca sa-l elibereze din functie pe Marian Oprisan. Ceea ce s-a intamplat astazi nu este o sedinta a CJ, ci o sedinta de lucru a PNL-PD si PC", a declarat Oprisan. "Ne vom proba nevinovatia si vom arata foarte clar ca aceasta actiune a fost facuta pe criterii politice.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.