Reprezentantii PC au prezentat ieri marea dovada cu care s-au laudat privind trecutul ministrului justitiei, Monica Macovei - un mandat de perchezitie in alb, semnat de procurorul Monica Macovei in 1984.

Desi semnarea unui document in alb nu este in niciun caz o actiune legala, presedintele PC, Dan Voiculescu, a mers si mai departe, acuzand-o pe Macovei de colaborare cu Securitatea ca politie politica, doar pe seama acestei probe.

Voiculescu a afirmat ca un astfel de document este "cutremurator" si ca "exprima adevarata forma de politie politica practicata inainte de 1989".

"Acesta este ministrul justitiei in Romania, aceasta este persoana amabila, care vrea sa faca justitie in Romania", a mai spus liderul PC, sustinand ca acest document incalca drepturile omului. Pe baza acestor afirmatii, Voiculescu i-a cerut premierului Calin Popescu Tariceanu chiar sa o demita din functie pe Monica Macovei. In ciuda exagerarilor evidente, Voiculescu a tinut sa precizeze ca nici PC si nici el personal nu au "absolut nimic" impotriva Monicai Macovei.

"Nu este o vendeta, nu este o batalie personala cu Monica Macovei. Chiar am unele sentimente de compasiune fata de Macovei", a mai spus presedintele conservatorilor. Acesta a reiterat si acuzele aduse de reprezentantii PC la adresa lui Macovei si repetate ori de cate ori au avut ocazia. "Monica Macovei si Traian Basescu doresc intr-un mod perfid sa-si subjuge justitia din Romania. Doamna Macovei isi doreste sa controleze numirile procurorilor.

Noi dorim ca CSM sa fie creat si sa fuctioneze asa cum functioneaza in toate tarile europene", a sarit Voiculescu, sustinand ca Macovei nu are moralitatea sa fie comisar european. In replica, ministrul justitiei a catalogat gestul presedintelui PC drept "un atac personal si ridicol, instrumentat prin metode tipice ale Securitatii".

Dovada lui Voiculescu nu i-a convins nici macar pe reprezentantii opozitiei, alti contestatari ferventi ai ministrului Macovei. "Nu stiu in ce masura acest document are vreo relevanta pentru opinia publica. Nu cred ca putem trage concluzii definitive", a declarat purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Cristian Diaconescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.