Presedintia Libanului l-a acuzat ieri, prin intermediul unui comunicat de presa, pe presedintele Traian Basescu pentru ca a "cedat in fata presiunilor directe exercitate de presedintele francez Jacques Chirac", neinvitandu-l la evenimentul francofoniei pe seful statului libanez, Emile Lahoud.
"Libanul nu va participa la Sommet-ul Francofoniei, deoarece nicio invitatie nu i-a fost adresata presedintelui republicii, conform regulilor in vigoare", a anuntat ieri presedintia libaneza. "Prezenta oricarui oficial libanez, de orice nivel, va fi considerata o prezenta in nume propriu si nu va reprezenta statul libanez", se precizeaza in comunicat.

Pe de alta parte, tara noastra i-a adresat o invitatie primului-ministru libanez, Fouad Siniora, care insa l-a desemnat sa participe pe ministrul culturii. Tarek Mitri, ministrul libanez al culturii, a aratat ca se incearca gasirea unei solutii pentru aceasta problema. "Se incearca gasirea unei solutii in aceasta problema complicata. Ar fi pacat ca Libanul sa nu fie reprezentat, dar prezenta mea urmeaza sa devina oficiala in curand, poate chiar maine (n.r. - astazi)", a spus ministrul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.