Sommet-ul Francofoniei este un moment important si reprezinta o evolutie politica importanta pentru Romania, marcand rolul si locul tarii noastre in plan european, dar si in cadrul acestei organizatii cu vocatie mondiala, a declarat ieri fostul presedinte Ion Iliescu.

El a subliniat ca este pentru prima oara cand un Sommet francofon este organizat intr-o alta capitala europeana in afara de Paris.

Fostul sef al statului a reamintit ca bazele unei asemenea actiuni s-au pus inca din 1991, cu prilejul participarii sale la Sommetul de la Paris, cand a fost depusa o cerere oficiala din partea Romaniei pentru a fi primita in cadrul Organizatiei Francofoniei, la care s-a adaugat ideea organizarii unui sommet la Bucuresti.

Ion Iliescu a reamintit faptul ca Francofonia vine, prin diversitatea culturala, in completarea a trei elemente componente ale conceptului de dezvoltare durabila: factorul economic, social si de mediu. Senatorul social-democrat a subliniat si in acest context importanta reuniunii de la Bucuresti - un moment important si pentru afirmarea Organizatiei Francofoniei in regiunea sud-est europeana, dar si pentru Romania ca tara membra si ca stat important in acest spatiu european.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.