De citeva saptamini bune, la PSD se vorbeste despre un referendum intern. Ei bine, ieri s-a decis ca referendumul nu se mai face.

Referendumul intern se dorea un fel de consultare a membrilor si simpatizatilor de rind cu privire la chestiuni politice arzatoare. Proiectul, de inspiratie occidentala, ar fi avut darul de a limpezi unele ape: ce facem cu reforma interna, cit de departe mergem cu ea, ce promisiuni sa facem in campania electorala, cit de restrinsa trebuie sa fie conducerea partidului etc. Decesul ideii de referendum s-a consemnat ieri, in sedinta conducerii PSD. Pesedistii au realizat cit de periculoasa poate fi o idee.

Precedent periculos

Cei din gruparea Geoana s-au temut ca adversarii din partid ar fi masluit datele referendumului in asa fel incit din urne sa iasa raspunsurile care trebuie. Experienta in acest sens exista: la alegerile interne din 2004 pentru stabilirea candidatilor la Parlament au fost unele filiale judetene in care numarul celor care au votat a fost aproape dublu fata de numarul membrilor de partid. "Pesedistii si-au fraudat propriile alegeri" - scria presa vremii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.