Fostul premier Adrian Nastase a vorbit ieri in metafore despre tradarea din PSD. Cu raspunsuri ocolite, dar pline de intelesuri, Nastase a lasat sa reiasa printre randuri ca nu s-ar mira sa apara noi tradari din partea colegilor sai de partid, facand aluzie la secretarul PSD, Miron Mitrea, care a dat o declaratie impotriva sa la DNA. Adrian Nastase nu a oferit concret niciun nume.

Intr-o declaratie facuta presei ieri, Nastase a facut referire la carti, a refuzat sa dea nume si a preferat sa identifice tradarea cu "indolenta, indiferenta si blazarea". Intrebat daca se asteapta sa apara si alti colegi care sa faca declaratii in defavoarea sa, fostul premier a raspuns mai mult decat ambiguu, dar cu semnificatii bine ascunse.

"Cartea pe care am citit-o cu cea mai mare atentie in vara aceasta se numeste... o carte a lui Gane, . Este o carte despre istoria tradarilor la romani. Este o carte absolut pasionanta, si va sugerez s-o cititi. Pentru mine a fost o lectura extrem de interesanta, pentru ca, din pacate, multe dintre lucrurile prin care am trecut in ultimii doi ani intra... Probabil vor fi capitole din aceasta carte, daca s-ar scoate o noua editie", a spus ganditor Nastase.

Cand a venit vorba de ceva concret, de cine l-a tradat, fostul lider PSD a preferat sa nu acuze, dar nici sa nu-i spele pe cei care l-au parasit in ultima vreme. "Este mult de spus aici", a afirmat Nastase pe acelasi ton, sugerand ca nu vrea sa creada ca a fost tradat, ci ca este vorba "de indolenta si de indiferenta, si de blazare (... ) din partea unor colegi". Numele colegilor nu au fost auzite insa din gura lui Nastase. "Am invatat foarte multe lucruri de la domnul Iliescu", s-a scuzat social-democratul, lasand sa se inteleaga ca dibacia de a refuza sa dea nume a capatat-o de la fostul sef al statului.

La o cafea cu succesorul

Dupa divergentele pe care le-a avut cu actuala conducere a PSD, Nastase a pus din nou gaz pe foc. Asta pentru ca vineri s-a intalnit cu premierul Calin Popescu Tariceanu "la o cafea". Dar nu intr-o cafenea, ci pe teritoriul sau, in ograda Fundatiei "Titulescu". "L-am invitat pe domnul Tariceanu la sediul Fundatiei , in Kiseleff la nr. 47, Fundatie Europeana , si pe baza unei discutii pe care am avut-o anterior, si spuneam ca pentru actiunile legate de francofonie, cladirea aceasta superba...", a explicat ieri Nastase, care a refuzat sa precizeze ce a discutat cu premierul Tariceanu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.