Negocierile la varf dintre conducerea Aliantei D.A. si PUR privind sustinerea parlamentara reciproca s-au reluat ieri seara, noul subiect de dezbatere fiind functia de secretar general al Senatului. Votul PUR din Biroul Permanent este decisiv pentru instalarea unui secretar al Aliantei sau, dimpotriva, al PSD. Va reamintim ca, in urma cu cateva zile, reprezentantul PUR in Biroul Permanent Sabin Cutas ne-a declarat ca va da votul persoanei nominalizate de Nicolae Vacaroiu daca aceasta va fi una "onesta".
Senatorii Aliantei vor incerca in sedinta Biroului Permanent de astazi sa forteze numirea unui secretar general al Senatului din partea Aliantei, in vreme ce presedintele Nicolae Vacaroiu isi va propune propriul om. Potrivit vicepresedintelui PD Radu Berceanu, grupul parlamentar al Aliantei va veni cu propria propunere, care va trebui sa concureze, in cadrul Biroului Permanent, cu cea a lui Vacaroiu.

Daca nu se va ajunge la nici un rezultat, Berceanu a anuntat ca cele doua propuneri vor fi supuse votului plenului. In fapt, senatorii Aliantei sunt hotarati sa respinga toate nominalizarile lui Vacaroiu pana cand acesta si grupul parlamentar din care face parte vor lua in considerare si nominalizarea aliatilor. Numai ca in Biroul Permanent al Senatului PUR detine o functie de vicepresedinte care poate inclina balanta intr-o parte sau alta. Fara votul PUR, aliatii nu vor putea respinge propunerea lui Vacaroiu. Or, pana ieri seara, reprezentantii Aliantei D.A. nu primisera nici o garantie de la Dan Voiculescu.

"Problema sustinerii PUR pentru secretarul general va fi discutata in aceasta seara (n.r. ieri seara) la nivel de conducere de partid. Nu stiu daca insusi domnul Tariceanu va negocia cu Voiculescu, insa totul se va hotari la varf", ne-au declarat surse senatoriale. Problema este cu atat mai complicata cu cat atat liberalii, cat si democratii aspira la fotoliul de secretar general. Daca liberalii au propunere concreta in persoana fostului senator Ion Sarbulescu, democratii au refuzat sa faca o nominalizare, Berceanu aruncand un "vom vedea". De cealalta parte, se pare ca Nicolae Vacaroiu il va propune pe Ion Honcescu, asupra caruia si-a dat avizul insusi "tatucul" Iliescu, desi in ultima vreme s-au vehiculat mai multe nume, printre care si al sefei departamentului legislativ, Constanta Calinoiu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.